keresés a weboldalon

Nagy csatában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nagy csatában

2009 december 06 - vasárnap
Zalakerámia ZTE – Szolnok 88-84 (25-22, 17-20, 23-23, 23-19) NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2300 néző. Jv.: Cziffra, Pálla, Farkas. ZTE: Hinnant (24/6), Watson (17/3) Kámán (23/12), Wilson (6), Trepák (12/3). Csere: Tóth Á. (4), Baki (2), Simon. Vezetőedző Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Szolnok: Fodor (9/3), Barro (19), Fraizer (12/6), Vesztergom, Rice (14/6). Csere: Grebenár (9), Alekszics (16/3), Szabó (5/3), Cseh. Vezetőedző: Poór Péter.

Mindkét oldalon akadt egy hiányzó, a vendégeknél Kelley, a hazai oldalon Gáspár. Lendületesen kezdett a ZTE, két triplával nyitottak a hazaiak. Sokan könnyű mérkőzésre számítottak ezután, de a Szolnok gyorsan a ZTE nyomába eredt. Ismét megugrott a hazai csapat (5. p.: 17-10), de újabb jött egy hullámvölgy és máris felzárkózott a Tisza-parti együttes.

A második negyed elején Wilsont kétszer is „lesapkázták”, döcögött a támadójáték, a vendégek először vezettek (27-29). Nagy taktikai csata folyt a pályán mindkét együttes sokat cserélt. Az időkérések során bármit talált ki a két edző, egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. A nagyszünet után Hinnant és Kámán triplájával után hat ponttal vezettek a zalaiak, de gyorsan jött a szolnoki válasz. Néhány perc múlva 60-60-at mutatott az eredményjelző.

A befejező negyed elején Kámán Tamás pontjaival tartotta a lépést a ZTE. Wilson továbbra is gyengélkedett, de a hajrára szerencsére feljavult Watson és Hinnant dobóteljesítménye, ami döntőnek bizonyult. A ZTE zsinórban megszerezte 10. győzelmét és az Atomerőmű vereségét követően egyedül vezeti a tabellát.

Völgyi Péter, Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – Örülök a győzelmünknek, amelyet teltház előtt szereztünk meg egy jól játszó Szolnok ellen.

Poór Péter, a Szolnok vezetőedzője: – Nagyszerű mérkőzést játszottunk a listavezető ellen. Játékosaim mindent kiadtak magukból.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa: – Nagyszerű mérkőzésen óriási csatában nyertünk egy jól játszó Szolnok ellen.

(Zala-Lap, B. I., Z. A.)

Tartalom megosztása: