keresés a weboldalon

Nagy Tamás lett a ZTE FC vezetőedzője

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nagy Tamás lett a ZTE FC vezetőedzője

2018 június 22 - péntek
Sajtótájékoztató keretében számolt be a ZTE FC a klubot érintő változásokról. A legfontosabb kérdés, ki fogja irányítani a csapatot a következő szezonban…

Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa köszöntőjében elmondta, hogy egy viharos szezonon van túl a klub, ahol több rossz döntést is hoztak a csapat szakvezetése és a játékoskeret tekintetében is. A jövővel kapcsolatban az elmúlt időszakban 30-40 olyan emberrel- polgármester, volt játékos, a klubhoz kötődő személlyel- egyeztetett, akiknek a vélemény fontos volt, hogy jó döntést hozhasson. Így született meg a döntés, hogy sportigazgatónak Salló Istvánt, míg a vezetőedzői teendőkkel Nagy Tamást bízta meg a tulajdonos.  Ágoston Zoltán klubigazgató felajánlotta, hogy távozik a klubtól, amit Végh Gábor elfogadott.

 

A tulajdonos után Salló István kért szót, akit nem kell bemutatni a zalaegerszegi közönségnek. A korábbi labdarúgó és sportvezető azzal kezdte, hogy számára a ZTE FC NB I-es klub. A tulajdonosban egy ambiciózus, minden kritika ellenére egy olyan embert ismert meg, aki nem nyugszik, ha valami nem úgy működik, ahogy kell és a ZTE nem kerül vissza a legjobbak közé. Sallói István a játékoskeret kialakításáról elmondta, hogy 6-7 olyan új labdarúgó kell most a csapatba, aki a kezdő együttes tagjainak kell lenniük. Olyan csapatot szeretne kialakítani a következő szezonra, ami stabil és az élmezőnybe tartozik.

Nagy Tamás vezetőedző korábban már volt a klub kötelékében játékosként és edzőként is. A csapathoz való kötődését erősnek nevezte és kijelentette, hogy olyat szeretne alkotni, ami maradandó lehet. A csapat kialakításáról elmondta, hogy olyan együttest szeretne, amin folyamatosan látszik a fejlődés, és hogy a játékosok is jól érezzék magukat.

A vezetőedző mellett az NB III-ba feljutó Nagykanizsa távozó edzője Gombos Zsolt lesz a pályaedző, míg a kapusedzői teendőket Vlaszák Gáza látja majd el.  

A játékoskerettel kapcsolatban elhangzott, hogy remélik, mostantól jobb döntéseket hoznak a játékos kiválasztásnál, mint korábban. Végh Gábor a sajtótájékoztatón már több érkező nevét szerette volna nyilvánosságra hozni, ám hiába rendelkeznek konkrét megegyezéssekkel, amíg nincs aláírt szerződés, babonából sem szeretne neveket említeni. Két érkezőt viszont elmondhattak a ZTE FC játékosa lesz Gyirmót FC-től igazolt Kiss Máté és a Bp. Honvédtól kölcsönvett Gergényi Bence.

A távozók listája a lejárt a szerződésű labdarúgókkal bővült. Forgács András, Polényi Gábor, Króner Martin és Patvaros Zsolt is távozik a klubtól, Paudits Patrik maga kezdeményezte, hogy távozhasson (a klubnak opciós joga lett volna hosszabbítani vele).

 A csapat június 25-én délután kezdi meg rövid felkészülését a 2018/2019-es NB II-es szezonra.

 

-P-

Tartalom megosztása: