keresés a weboldalon

Nagycsaládosok találkoztak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nagycsaládosok találkoztak

2004 szeptember 26 - vasárnap
A közelmúltban Zalaegerszeg adott otthont a nagycsaládos egyesületek hagyományos, őszi országos találkozójának. A Vizslaparkban megszervezett rendezvényre összesen ötvenöt településről érkeztek érdeklődök, s közel kétezren vettek részt a programokon.

Iványi Ildikó, a Zalaegerszegi Nagycsaládos Egyesület elnöke elmondta, minden esztendőben valamelyik nagyvárosban rendezik meg a találkozót, és ebben az évben a zalai megyeszékhely láthatta vendégül a nagycsaládosokat. Az Országos Nagycsaládos Egyesület tizenhét éve alakult, ez a mostani pedig a tizenhatodik országos összejövetel a sorban. A programokon mindenki ingyen vehetett részt, így a gyerekek és szüleik ellátogathattak például a skanzenbe, de szerveztek íjászfoglalkozást, kutyabemutatót és légvár is várta a fiatalokat.
A műsorok lebonyolításában a Zalaegerszegi Nagycsaládos Egyesület segítségére volt a helyi Hagyományőrző Egyesület, a KISZÖV Táncegyüttes, az Építők Dalköre, a Helikon Táncklub. A programok folyamatosan zajlottak a Vizslaparkban, ahol többek között a közönség ízelítőt kaphatott néhány zalai népdalból, valamint a vidékre jellemző néptáncból is. Óránként egy-egy csoportot városnézésre invitáltak a szervezők, így a más megyéből érkező vendégek megismerkedhettek az itteni nevezetességekkel, látványosságokkal. A találkozó alkalmával véradást is szerveztek, melynek keretében ötvenen adtak vért. A napot az Aranyoslapi forrásnál egy közös tábortűz zárta, ahol felcsendült több zalai népdal is.
Iványi Ildikó elárulta: rengeteg városban működik nagycsaládos egyesület, így ritkán fordul elő, hogy egy városban kétszer megrendezik az országos találkozót, ám ha úgy adódik, szívesen adnak újra otthont a rendezvénynek. 

Tartalom megosztása: