keresés a weboldalon

Nagyon kemény még az elnöki szék

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nagyon kemény még az elnöki szék

2004 október 21 - csütörtök
Tóth Géza, a ZTE FC Rt. elnöke ügyvezetőként távozott, a ZTE-től, elnökként tért vissza.

– Mennyire kemény az elnöki szék?
– Nagyon – válaszolt Tóth Géza. – Nincsen kipárnázva.
– Mikor lehet puhább rajta az ülés?
– Nagyon hosszú időnek kell eltelnie. A ránk váró három év, amelyre megválasztottak minket nem lesz fáklyás menet.
– Hol tartanak a munkában?
– Az állapot felmérésen túl vagyunk. Nem ért meglepetés. Az újságokban megjelent 470 millió forintos hitelállomány a valóságot tükrözi. A legnagyobb baj ott történt, hogy sok olyan szerződés kötetett, amelynek nem volt meg a forrás oldala. A bajnokságot követően nem racionális gazdálkodás folyt a ZTE-nél.
– Amióta átvette a ZTE irányítását nem nyert a csapat, pedig a játékosok úgy segíthetnék leginkább az önök munkáját, ha minél többször győznek?
– Hát bizony a „keleti túrán” több pontot vártam a fiúktól. A játékosoknak az önbecsülésből, dacból kellett volna minél jobban szerepelni, hogy segítsék a munkánkat. A szponzoraink létszámának a növelése csak abban az esetben képzelhető el, ha a csapat eredményesen és jól játszik. Ha nem szerepel jól a ZTE mi kitehetjük a lelkünket, kopogtathatunk a támogatók ajtaján, nem járunk eredménnyel. Remélem a játékosok partnerok lesznek, és megértik, hogy csak velük együtt lábalhatunk ki ebből a nehéz pénzügyi helyzetből. 
– A Vasas ellen mit vár?
– Nagyon kellene a győzelem, szakmai és anyagi szempontok miatt is. Remélem a fiúk átérzik a  mérkőzés fontosságát és mindent megtesznek a sikerért.

Tartalom megosztása: