keresés a weboldalon

Befejeződött a napelem rendszer kiépítése az ifjúsági sportcentrumban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Befejeződött a napelem rendszer kiépítése az ifjúsági sportcentrumban

2024 január 25 - csütörtök
Befejeződött a napelem rendszer kiépítése az ifjúsági sportcentrumban. A 17 millió forintot meghaladó fejlesztés költségét önkormányzati forrásból finanszírozták. A részletekről a helyszínen tájékoztatták az újságírókat.

Az elmúlt időszakban a kedvezőtlen világpolitikai helyzet miatt jelentősen megemelkedtek az energiaárak. A város önkormányzata arra törekszik, hogy csökkentse az intézmények és a gazdasági társaságok költségeit.

A fogyasztási adatokat mobil applikáció segítségével tudják nyomon követni. A két épület tetőszerkezetére összesen 116 modult telepítettek, ami az éves energia felhasználás 95 százalékát fedezi. Ezen a téli napon a teljes rendszer 42 százalékon van, azaz óránként 20 kilowatt áramot termel.   

A létesítményben a műfüves, illetve az atlétika pályákhoz kapcsolódó öltözők, valamint a tekecsarnok és a futófolyosó áramellátását kell biztosítani.  A centrumban napi rendszerességgel edzenek a csapatok az esti órákban – különösen a téli időszakban – a pályák világítását is használják. Az energetikai korszerűsítéssel nagymértékben mérsékelhetik a működési költségeket.

K.I./G.Zs.

Fotó: Seres Péter

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: