keresés a weboldalon

Napközis tábor – városi támogatással (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Napközis tábor – városi támogatással (Videó)

2013 május 28 - kedd
Az országos gyakorlattal ellentétben továbbra is támogatja a nyári napközis tábor működését a zalaegerszegi önkormányzat. Idén erre a célra 6,5 millió forintot különített el. Ennek köszönhetően például a szociálisan rászoruló gyermekeknek mindössze 50 forintba kerül a napi háromszori étkezés, melynek ellenértéke támogatás nélkül 853 Ft.

A tábor népszerűségét, ugyanakkor szükségszerűségét bizonyítja, hogy tavaly mindvégig telt házzal működött. Ez azt jelenti, hogy naponta legkevesebb 70 diák vette igénybe a szolgáltatásokat, de az is előfordult, hogy számuk megközelítette a másfélszázat.

Noha a rendszer támogatása nem tartozik a kötelező önkormányzati feladatok közé, a város ezúttal sem zárkózik el a támogatástól. Ennek részleteit Gyutai Csaba polgármester így foglalta össze:


A táborban 20 gyermekre 1 pedagógus felügyel, illetve gondoskodik a szabadidős programok lebonyolításáról, melyekről Wohner Csaba, az Apáczai VMK igazgatója tájékoztatott.


Wohner Csaba még arról is tájékoztatott, hogy a táborozáshoz szükséges jelentkezési lapok az önkormányzat, valamint az Apáczai ÁMK honlapjáról letölthetők. Ez pontosan kitöltve a szülői nyilatkozattal együtt június 4-ig visszaküldendő az Apáczai VMK-ba.

V.N./N.G.

Tartalom megosztása: