keresés a weboldalon

Navracsics Tibor Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Navracsics Tibor Zalaegerszegen (Videó)

2012 december 14 - péntek
Zalaegerszegen tartott előadást az önkormányzatok adósságrendezéséről ma Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. A fórumon elhangzott: a kormány mindenképpen tehermentesíteni akarja az önhibájukon kívül adósságcsapdába került településeket.

A fórum résztvevői egyetértettek abban, hogy a kormány az adósságrendezéssel többé-kevésbé megoldja a korábbi időszakból származó finanszírozási gondokat. Zalában minden település érintett – mintegy 15 milliárdos adósságtól szabadulhatnak meg.

Navracsics Tibor úgy fogalmazott: a konszolidáció célja az, hogy megsegítsék azokat az önkormányzatokat, amelyek a korábbi kormányzati időszakban kerültek bajba amiatt, hogy egyre nőttek feladataik, ugyanakkor csökkentek a bevételeik. 

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere azt hangsúlyozta: a város folyamatosan jól gazdálkodik, csak fejlesztési hitele van és annak összege is csupán 2,6 milliárd forint. A polgármester arra számít, hogy a konszolidáció révén adósságának 40 százalékától megszabadulhat.

A kormány ezzel az intézkedéssel tiszta helyzetet teremtett – hangzott el a konferencián, az önkormányzatok pedig – ahelyett, hogy az adósságteher súlya alatt nyögnének – ismét a település fejlesztésére, az intézményrendszer működtetésére koncentrálhatnak.

yr/T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: