keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Négy atlétikai aranyérem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Négy atlétikai aranyérem

2004 augusztus 27 - péntek
Debrecenben rendezték meg a felnőtt atléták országos bajnokságát. A versenyen jól szerepeltek a Royal Sped ZAC atlétái, az egerszegiek négy aranyéremmel és számos értékes helyezéssel tértek haza az OB-ről.

Az első helyen végzett atléták közül Horváth Gergely (edző: Fehér Gábor) gerelyhajító aranyérme nem tartozik a meglepetések sorába. A tehetséges sportoló 79,47 méterre repítette a szert. Az eredményhirdetés során nemcsak a jó eredménynek örülhetett, a verseny helyszínén a MASZ vezetői bejelentették, hogy Horváth Gergely biztos tagja az athéni olimpiára utazó magyar csapatnak. A hölgyeknél Petráhn Barbara kétszer is felállhatott a dobogó valamelyik fokára. A Royal Sped ZAC atlétája 400 méteren 52,79 másodperces idővel elsőként ért célba, 200 méteren 24,10 másodperces idővel harmadik lett. A legfényesebb éremgyűjtők közé tartozott Váczi János (edző: Gagyi Endre), aki rúdugrásban 520 centiméterrel nyerte a versenyt. Első helye nem meglepetés az egerszegi szakvezetés számára, tőle aranyérmet vártak. Nem így a női 4×400-as váltótól. a Simonffy Mariann, Kálmán Eszter, Gergály Fruzsina, Petráhn Barbara (edző: Kámán Ferenc, Belkovics Attila) alkotta négyesfogat 3:48,22 perces idővel kellemes meglepetésre aranyérmet szerzett. A 4×100 méterre kissé átalakult a váltó, a lányok itt sem okoztak csalódást, a Szabados Eszter, Hári Kata, Simonffy Mariann, Petráhn Barbara alkotta csapat 47,94 másodperces idővel bronzérmet szerzett. Balazsicz Eszter, az egerszegiek saját nevelésű atlétája súlylökésben gyarapította tovább éremgyűjteményét. Gyulai Gyula tanítványa 14,22 méterre lökte a golyót, ami a harmadik helyet jelentette számára az országos bajnokságon. Debrecenben az érmek mellett több értékes helyezést is begyűjtöttek az egerszegi atléták. Palágyi Gergely (edző: Tounhauser István) 110 m gáton 14,08 másodperces idővel negyedik lett. Kálmán Eszter (edző: Belkovics Attila) 400 m gáton 62,79 másodperces idővel ötödik lett. Rúdugrásban Váczi Márk (edző: Gagyi Endre) 450 centiméterrel szintén az ötödik helyen zárt. Szabados Eszter (edző: Kámán Ferenc) 100 m gáton 14,88 másodperccel a hatodik legjobb időt futotta a döntőben.

* * *

Tatán rendezte a hétvégén a MASZ veterán szekciója négy kategóriában az országos bajnokságot. A szép eredmények és kiváló helyezések mellett Csarankó László, a Royal Sped ZAC tagja a Veterán Atlétikáért Emlékplakettet vehetett át a MASZ vezetőitől jó munkája elismeréseként. I. kategóriában helyezések: Súly: 1. Horváth Judit 12,16 m. Diszkosz: 1. Horváth Judit 34,41 m. 10 km gyaloglás: 2. Takács László 1;15,00 ó. II. kategóriában: Diszkosz: 3. Csarankó László 27,35 m. Gerely: 1. Csarankó László 32,78 m. Valamennyien a Royal Sped ZAC sportolói.

Tartalom megosztása: