keresés a weboldalon

Négy csillagos Zalaegerszeg?

Zalaegerszeg címer
Hírek

Négy csillagos Zalaegerszeg?

2011 március 02 - szerda
A szállodákhoz hasonlóan csillagjelzéssel fogják minősíteni a fürdőket is. A Magyar Fürdőszövetség kialakított egy külön pontrendszert, aminek segítségével 1-5 csillagos kategóriába sorolják majd a fürdőket. Mindezért a csillagokat igénylő üzemeltetőknek háromszázezer forint kell majd fizetniük.

A Zalaegerszegi Termálfürdő a becslések szerint a négy csillagos kategóriát is elérné- árulta el Mateisz Roland ügyvezető.

A fürdőben elsősorban az egészség megőrzését támogató eszközökre, berendezésekre helyezik a hangsúlyt.  Ilyen a pollenmentes levegőért felelős szűrő vagy a fürdő egész területét borító speciális csempék, ezeknek köszönhetően elkerülhető a gombás fertőzés. A kicsik érzékeny bőre miatt a gyerek medencét UV fénnyel fertőtlenítik, így kevesebb vegyszert kerül a vízbe, és megelőzhető a bőrirritáció. Ezek mind olyan tényezők, amelyek fontos szerepet játszanak majd a fürdő besorolásában. Mateisz Roland ügyvezető szerint hasznos lehet a minőségi besorolás, de nem érzi úgy, hogy ezért  fizetniük kellene.

– Azt látjuk, hogy ennek egyrészt lesz egy költségvonzata, ami első körben nem szimpatikus, mert más besorolásoknál nem alkalmaznak adókat illetve illetéket. Másrészt az olyan magas színvonalú fürdők esetében, mint a zalaegerszegi, érdemes kifizetni ezt az összeget.

A Magyar Fürdőszövetség pontrendszerszerében figyelembe veszik a műszaki és tisztasági feltételeket, a szolgáltatások választékát és a dolgozók végzettségét is. Emellett úgynevezett extra pontok is gyűjthetők. A zalaegerszegi termálfürdő pulsz pontot kaphat az esténként működő színterápiáért és a termál fitness szolgáltatásért is. A Fürdőszövetség elsődleges célja a pozitív megkülönböztetés és a fogyasztók védelme.

DZSu

Tartalom megosztása: