keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Négy kiadványt támogatnak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Négy kiadványt támogatnak

2004 szeptember 29 - szerda
A Városházán tartotta soros ülését a Millecentenáriumi Közalapítvány Kuratóriuma, melyen a tagok több benyújtott pályázatról is döntöttek.

Az ülés elején a kuratórium előző határozatiról adott tájékoztatót dr. Németh József elnök. Egyebek mellett szó esett Keresztury Dezső 100. születésnapjának alkalmából megrendezett zalaegerszegi és országos programokról. Kiss Gábor, a megyei könyvtár igazgatója például annak a véleményének adott hangot, hogy míg Zalaegerszeg tisztességes módon megünnepelte a Keresztury évfordulót, addig országos szinten nem igazán érte el méltó rangját az ünnepségsorozat.
A következő napirendi pontban a Zala Megyei Múzeumok Igazgatóságának kérelmét tárgyalták a tagok. Elhangzott, a megyei múzeum Kisfaludy születésének 120. évfordulójára egy katalógust szeretne kiadni, melynek elkészítése 2,21 millió forintot emésztene fel. Az egybegyűltek úgy határoztak, a kuratórium 500 ezer forinttal támogatja a kiadvány megjelentetését.
Szabó Vilmos evangélikus lelkész egy 350 oldalas, a somogyi és zalai evangélikus egyházmegyék és gyülekezteinek történetét feldolgozó könyv kiadásához kérte a közalapítvány segítségét. Az ülés résztvevői itt abban állapodtak meg – mivel a kötetnek van zalaegerszegi vonatkozása is – úgy támogatják annak megjelenését, hogy 40 ezer forint értékben vásárolnak a kiadványból.
A Zala Megyei Levéltár két pályázatot nyújtott be a kuratóriumhoz. Egyrészt az 1477 és 1898 közötti időszakból származó címeres leveleket tartalmazó album, másrészt az ’56 Zala megyei kronológiája és személyi adatárának második kötetének kiadásához igényelt anyagi támogatást. A megjelentek mindkét beadványt támogatták, így az album elkészítéséhez 600 ezer forintot, míg a másik kötet megjelentetésére 200 ezer forintot ítéltek oda.

Tartalom megosztása: