keresés a weboldalon

Négy kilométernyi új kerékpárutat adtak át Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Négy kilométernyi új kerékpárutat adtak át Zalaegerszegen (Videó)

2013 szeptember 12 - csütörtök
Az új szakaszok önmagukban is örömet jelentenek azoknak, aki gyakran pattannak biciklire a városban. Ugyanakkor a most átadott négy szakasznak azért is fontos a szerepe, mert korábban egymástól elszigetelt kerékpárutakat kötnek össze.

A négy új szakaszt két cég építette, amelyeknek vezetői az átadás alkalmával ünnepélyesen jelentették Gyutai Csaba polgármesternek, hogy elkészültek a rájuk bízott munkával. A város vezetője elmondta, hogy régóta igyekeztek elérni ezt a fejlesztést.


A kerékpárosok örömmel vették birtokba az új szakaszokat, amelyek jelentősen megkönnyítik számukra a közlekedést. 
Simon Anita úgy fogalmazott, hogy most már a korábbinál sokkal gyorsabban tud bejutni a belvárosba mint korábban, sőt, autóval sem tenné meg rövidebb idő alatt az utat, ami így biztonságosabb is a számára.


A most befejezett fejlesztéshez még 2011-ben adta be pályázatát a város önkormányzata, amelyen közel 180 millió forintos támogatást nyert. Az önkormányzat szándékát Vígh László fideszes országgyűlési képviselő is támogatta, aki így fogalmazott:


Ez pedig nem reménytelen, hiszen a következő uniós gazdasági ciklusban a kerékpárutak építése kiemelt támogatást kap. A polgármester elmondta, hogy nem csak a ma még kerékpárúttal el nem látott városrészeket szeretnék csatlakoztatni a jelenlegi hálózathoz. Távlati tervként tűzék ki, hogy a Zala völgyében húzódó kerékpárutat a városon keresztül kötnék össze Zalaszentivánnal és a balatoni kerékpárút rendszerrel.
N.Zs./B.P.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: