keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Négyen mérkőznek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Négyen mérkőznek

2006 március 24 - péntek
Március 17-én 16 órakor két fontos határidő is lejárt a 2006. évi országgyűlési választásokkal kapcsolatosan. Eddig az időpontig ajánlhattak jelöltet a különböző jelölőszervezetek, de ugyancsak múlt hét péntekig kérhették felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe mindazok, akik április 9-én, illetve 23-án külföldön kívánnak szavazni.

A zalaegerszegi pártok nem hagyták az utolsó pillanatra a jelöltállításhoz szükséges 750 darab érvényes ajánlószelvény leadását. Mint azt a helyi Választási Iroda vezetőjétől, dr. Kovács Gábor jegyzőtől megtudtuk, az elmúlt héten már nem vettek nyilvántartásba új jelöltet. 

– A kialakult helyzet értelmében április 9-én négy országgyűlési képviselőjelölt neve szerepel majd a zalaegerszegi választókerület szavazólapjain: Baján Antal (MDF), dr. Gyimesi Endre (FIDESZ, KDNP), Kiss Ferenc (MSZP), és Vitkovics Péter (SZDSZ) – jelentette be a jegyző.

Érdeklődésünkre elmondta azt is, hogy az ajánlószelvények gyűjtésével kapcsolatban mindössze egy kifogás érkezett a helyi választási bizottsághoz.
A be nem nyújtott ajánlószelvényeket március 20-án 16 óráig meg kell semmisíteniük a jelölőszervezeteknek. Az arról készült jegyzőkönyvet március 23-áig adhatják át a választási bizottságnak.

Ugyancsak március 17-e 16 óra volt a határideje a külképviseleti névjegyzékbe való jelentkezésnek. A helyi választási irodánál 33 zalaegerszegi választópolgár jelezte, hogy április 9-én külföldön kíván szavazni, és hasonlóan 33-an voksolnának hazánktól távol a második fordulóban, azaz április 23-án. A kérelmezők többsége Londonban, Párizsban, New Yorkban, illetve Brüsszelben kívánja leadni szavazatát. Nem késtek még el az igazoláskéréstől azok, akik ugyan nem külföldön, de Zalaegerszegtől távol tartózkodnak majd április 9-én és 23-án. Ajánlott levélben április 4-éig, míg személyesen április 7-én 16 óráig kérhető igazolás a választási irodától.

Tartalom megosztása: