keresés a weboldalon

Négynapos fesztivál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Négynapos fesztivál (Videó)

2019 május 28 - kedd
Ismét több tízezres tömeget várnak az Egerszeg Fesztiválra június 7. és 10. között. A térség kiemelkedő összművészeti kavalkádján három színpadon szórakoztatják majd a közönséget. A szervezők célja a helyi értékek és hagyományok őrzése mellett a minőségi koncertek szervezése.

A hagyományoknak megfelelően a zalai megyeszékhely ad otthont a 19. Zalaegerszegi Fúvószenekari Találkozónak. Emellett a kéklámpás felvonulás és a prószasütés vonz sok látogatót. A zenei kínálat ezúttal is sokszínű.

Tompa Gábor – igazgató, Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft.:

A Zala Megyei Népművészeti Egyesület által szervezett horvát-magyar pünkösd is része lesz az idei fesztiválnak, ami az ünnep miatt egy nappal bővült. Zalaegerszeg külföldi testvérvárosaiból – a megszokottól eltérően most csupán baráti látogatók érkeznek Lendváról és Barótról.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A Kvártélyház következő nyári programja a Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivál lesz. Udvaros Dorottya Az utolsó tűzijáték című produkcióval lép színpadra. Miklósa Erika és Fekete-Kovács Kornél pedig a Modern Art Orcshestrával klasszikus jazz kalandozásra hívja a Hevesi Sándor Színházban.

A négynapos rendezvény ideje alatt 23 órától hajnali fél kettőig fesztiváljárat közlekedik a Kovács Károly térről a Landorhegyet és a Kertvárost érintve. A busz karszalaggal vehető igénybe, melyet a Kvártélyház Dísz téri jegypénztárában lehet megvásárolni.

M.E./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: