keresés a weboldalon

Negyven éve az élmezőnyben (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Negyven éve az élmezőnyben (Videó)

2013 november 19 - kedd
Több mint 40 éve van jelen Zala megyében a súlyemelő sportág. Ez jórészt Vörös Zoltánnak, a ZTE Súlyemelő Klub tiszteletbeli elnökének köszönhető. Az egykori pedagógus-edző 1965-ben érkezett Zalaegerszegre, és áldozatos munkával egy zöldséges bódéból indulva meghonosította a sportágat a zalai megyeszékhelyen.

A ZTE SK 2013-ban fennállásának 40. évfordulóját ünnepelte. A születésnapi nemzetközi utánpótlás viadalt, a Kiss Róbert emlékversenyt Gyutai Csaba Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg. A városvezető egy emléklappal, és 100 ezer forintos anyagi támogatással köszöntötte Vörös Zoltánt, és a súlyemelő klubot.

Gyutai Csaba mellett Vigh László országgyűlési képviselő is méltatta a zalaegerszegi súlyemelő egyesület eddigi eredményeit, majd kifejtette, hogy a kormány kiemelt fontossággal kezel minden olyan sportágat, amely komolyan foglalkozik utánpótlás neveléssel.

A megnyitó alkalmával Marcello Zoratti az Alpok-Adria versenysorozat elnöke ezüst emlékplakettel ismerte el Vörös Zoltán és a ZTE Súlyemelő Klub munkáját, eredményeit.

A Kiss Róbert emlékversenyen aztán minden súlycsoportban zalaegerszegi sportoló (Szanati Szabolcs, Lichtnecker Dávid, Bakos Erik, Bakos Alex) állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Így a csapatversenyt is a ZTE SK nyerte, a második helyen a Haladás együttese, a harmadikon pedig a tolnai Iregszemcse gárdája végzett.

GyM/P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: