keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Negyven éves a Landorhegyi úti óvoda

Zalaegerszeg címer
Hírek

Negyven éves a Landorhegyi úti óvoda

2005 október 14 - péntek
Fennállásának 40 éves évfordulóját ünnepli a Landorhegyi úti óvoda. A jubileum alkalmából kreatív játszóházba várták a gyerekeket és szüleiket, majd az udvaron folytatódott az ünneplés, ahol a már nyugdíjas kollégák, önkormányzati képviselők, társintézmények vezetői, valamint a szülők és gyerekek körében dr. Gyimesi Endre polgármester felavatta a Tündérkert program részeként elkészült új játszóteret.

– 1965. október 16-án nyitotta meg kapuit óvodánk három csoporttal és egy főzőkonyhával. 1973-ig ez a három csoport működött, majd annyira benépesedett a Landorhegy, hogy szükség volt a bővítésre. Ekkor két további csoportszobával gazdagodtunk – emlékezett vissza a múltra Cserné Berta Judit, a tagóvoda vezetője. – Volt olyan év is, amikor annyira sok gyerekünk volt, hogy a Landorhegyi iskola egy részét is birtokba vettük, majd később a szolgálati lakást is csoportszobává kellett alakítanunk. Jelenleg öt csoportban 121 kisgyereket nevelünk.

Nevelési programunk alapja a játékon keresztüli oktatás. Nagy hangsúlyt fektetünk ezen belül a néphagyományok ápolására – avat be a vezető óvónő. – A megyei közoktatási közalapítványhoz benyújtott első díjat nyert pályázatunk keretében részletesen kidolgoztuk, miként lehet becsempészni a 3 és 7 éves gyerekek életébe a jeles napokat, a zalai és göcseji néphagyományokat.  
Büszke az óvodavezető az intézmény udvarára is. A tágas udvar bokrokkal, fákkal teli, de nem szűkölködnek a játszóeszközökben sem, alapítványi és pályázati támogatásokból, valamint a szülők segítségével szerezték be azokat. A 40 éves intézményt az önkormányzat is meglepte újabb játékokkal. A kis vár, valamint a csúszdával kombinált mászóka hatmillió forintba került.

Az avatóünnepségen elismerő oklevélben részesítette az óvodát dr. Gyimesi Endre köszönetet mondva a lelkiismeretes oktató-nevelő munkáért, majd egy borítékot nyújtott át az óvodavezetőnek a polgármester benne 80 ezer forinttal, amit ugyancsak játékok vásárlására fordít az óvoda.

Tartalom megosztása: