keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Nehézkes a közlekedés

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nehézkes a közlekedés

2005 július 20 - szerda
Körforgalommá építik át Zalaegerszeg egyik legforgalmasabb belvárosi csomópontját. Az átalakítás azért vált szükségessé, mert a kereszteződésben nehézkes volt a közlekedés, és a beláthatatlan útszakaszok miatt gyakran balesetveszélyes helyzetek alakultak ki. A munkálatok augusztus 1-jén kezdődnek el. A csomópontot a közműkiváltási munkálatok miatt nyár végéig lezárják, ám az iskolakezdésre újra bevonják a forgalomba. A körforgalom várhatóan októberre készül el teljesen.

Már csak a közbeszerzési pályázatok elbírálásának eredményére vár a polgármesteri hivatal útépítési és közlekedési csoportja. Amennyiben ez sikeresen zárul, megkezdődnek a munkálatok a Kisfaludy és Mártírok úti kereszteződésben. A csoport vezetője, Kámán István türelemre és óvatosságra inti a sofőröket.
– Természetesen számítanunk kell a fennakadásokra, hiszen egy igen nagy forgalmú kereszteződést építünk át. Ettől függetlenül el fogják bírni a megerősödő forgalmat is a környező utak. A lezárásra azért van szükség, mert a közművezetékeket, így a telefon-, gáz-, energiaátviteli vezetékeket, illetve az ivóvíz- és csatornarendszert is ki kell váltanunk. A csomópont mind a négy irányból zsákutcába torkollik majd, de előjelző táblák figyelmeztetik majd a közlekedőket az útlezárásra – fogalmazott.
Szeptembertől újra birtokba vehetik a gépjárművek a kereszteződést, de a munkálatok csak szeptember közepén fejeződnek be teljesen. A forgalomelterelés a helyi járatokat is érinti, ám fennakadásra a tömegközlekedésben sem kell számítani. Az egyeztetések alapján a 8-as és a 8E jelzésű járatok is menetrend szerint közlekednek, és a csomópontot elkerülve érintik a szokott megállóhelyeket. A következő nagyobb munkát a kerékpárút-hálózat bővítése jelenti majd.
– A zalabesenyői városrész és a városközpont között augusztus végén kezdődik, majd a Vizslapark és a Platán sor, illetve az Ilosvai út és a termálfürdő között épül majd. A könnyebb közlekedés érdekében szeptemberben újabb körforgalom építése indul majd, a Berzsenyi utca, a Bíró Márton út és a Stadion utca kereszteződésében. Itt szintén komoly fennakadásokra kell számítani, azonban ez a munka idén már nem fejeződik be, az utómunkálatok áttolódnak a jövő évre – tette hozzá a csoportvezető.

Tartalom megosztása: