keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Nem írja alá a Jobbik a közös nyilatkozatot

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nem írja alá a Jobbik a közös nyilatkozatot

2010 december 22 - szerda
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Zalaegerszegi Alapszervezete megtárgyalta a „Közösen, Zalaegerszegért” című közös nyilatkozat tervezetét. A Jobbik pozitívan értékeli, hogy a várost vezető Fidesz-KDNP szövetség közösen, mások véleményét meghallgatva kíván a város érdekében tevékenykedni.

A „Közösen, Zalaegerszegért” nyilatkozattal kapcsolatban Pete Róbert önkormányzati képviselő, a helyi szervezet vezetője szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményében úgy nyilatkozott: a Jobbik, felelős ellenzéki erőként, meg kívánja őrizni teljes függetlenségét, ezért nem kötelezi el magát semmilyen nyilatkozat aláírásával se egy másik ellenzéki erő, se a várost vezető Fidesz-KDNP koalíció felé.

A Jobbik egyik fő politikai feladatának tartja, hogy valódi alternatívája legyen a jelenlegi ország és a városvezetésnek. Úgy látják, hogy az országban a közelmúlt történései, s a városban is körvonalazódó gazdaságfejlesztési, városüzemeltetési elképzelések, nem adnak okot feltétlen bizalomra. A Jobbik éberen kíván őrködni a zalaegerszegiek érdekei felett, ez pedig nem teszi lehetővé, hogy szóban, vagy írásban elkötelezze magát bárki mellett.

A képviselő elmondta: támogatták Gyutai Csaba polgármester programját, s már egy közös nyilatkozatot aláírtak, miszerint egyetértenek abban, hogy minden helyi közéleti szereplő az emberi normák, s tisztesség alapján tevékenykedjen Zalaegerszeg érdekében.

Az emberközpontúság alapján álló Jobbik eddig sem folytatott és a későbbiekben sem fog olyan politizálást folytatni, mely emberi méltóságában sértené egy másik párt szavazóit, támogatóit vagy vezetőit.

Megjegyezte: ezzel szemben a Jobbik szimpatizánsait, képviselőit megsértette a közelmúltban a helyi MSZP, miszerint „a Jobbik rasszista, s fel kell lépni ellene”.
„Döbbenettel állapítottuk meg, hogy a mai napig fenyegetni lehet egy legális, a zalaegerszegiek által támogatott közéleti szervezetet.

Azt pedig sajnálattal vettük tudomásul, hogy erre a fenyegetőzésre egyetlen más szervezet, személy sem reagált.” – fogalmazott Pete Róbert.

A Jobbik teljes nyitottsággal, s őszinte jó szándékkal áll minden olyan elképzelés, döntés mellé, mely a város, s a zalaegerszegi emberek érdekében történik, s a részletek teljes ismeretében támogatják is a jó elképzeléseket.

Zala-Lap

Tartalom megosztása: