keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Nem kell fizetni a rákötésért

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nem kell fizetni a rákötésért

2008 április 06 - vasárnap
Térítésmentes a szennyvízcsatornára való rákötés azoknál a zalaegerszegi ingatlantulajdonosoknál, akiknél az Európai Unió támogatásával zajlik a regionális szennyvízprogram, és épül ki a vezeték. Ezt dr. Gyimesi Endre polgármester és Rigó Csaba, a csatornahálózat fejlesztésére létrehozott önkormányzati társulás elnöke sajtótájékoztatón jelentette be.

Mint elhangzott: sikeresen folyik a 42 település összefogásával az unió kohéziós alapjából megvalósuló szennyvízcsatorna beruházás. Zalaegerszeg önkormányzata az önerő csökkentése érdekében több pályázatot is beadott, ennek eredményeként az önkormányzati tárca önerő alapjából nyertek támogatást, mintegy 470 millió forintot.

Ezért nem szednek lakossági hozzájárulást. Mindez közel háromezer peremkerületi ingatlant, mintegy tízezer embert érint. A polgármester hozzátette: mindenki azt várta, hogy a szennyvízcsatorna rákötésért fizetni kell, de sikerült olyan megoldást találni, hogy térítésmentes legyen a bekötés.

Rigó Csaba arról beszélt, hogy a beruházás kapcsán két lehetőség közül választhattak: a város nem pályázik az önerős alapra, ekkor csatornamű társulatok alakulnak, akik pénzt szednek a rákötésért. Vagy pályázik, mint tette ezt Zalaegerszeg, és az így elnyert összeg lehetővé teszi a térítésmentességet. Elmondta még: nem kerül pénzbe az úgynevezett házi beemelős rácsatlakozás sem, viszont a saját ingatlanán belüli kiegészítő vezetékek, a tisztítóidomtól a lakóingatlan felé történő szakaszon az esetleges igények a tulajdonost terhelik. 

A rákötési szándékot a Zalavíz Zrt.-nél kell jelezni!

Tartalom megosztása: