keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Nem kell tartani a bukástól

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nem kell tartani a bukástól

2005 szeptember 19 - hétfő
Az egyetem és a főiskolai kar kiemelt beruházásaként elkészült az egészségügyi főiskola új bejárati lépcsősora, valamint az intézmény felújított támfala, melyek ünnepélyes műszaki átadására a közelmúltban került sor.

A megjelenteket elsőként Dr. Kovács L. Gábor, a kar főigazgatója köszöntötte, majd elmondta, az egyetem számára nagy érték a négy városban működő kihelyezett képzés, ahol kiváló szakmai munka folyik. A kórházakra alapozott intézmények remekül szolgálják az oktatási célokat, s ami külön öröm, hogy a megyék, valamint a iskoláknak otthont adó városok is szívükön viselik az egészségügyi főiskolák sorsát. Nagyon jó példa erre a zalaegerszegi intézmény, ahol közös tervek és pályázatok fémjelzik a megyével, valamint a várossal való kiváló kapcsolatot. Mihalovics Gábor, az egyetem főmérnöke hozzátette: a főiskola bejárati lépcsősorának rekonstrukciója már nem tűrt halasztás, ezért a nyár folyamán, helyi vállalkozók bevonásával, hozzáláttak a munkálatokhoz. A támfal és a főlépcső felújítására mintegy 16 millió forintot költöttek. A szakember kiemelte, a szűkös anyagi források ellenére megpróbálnak minél modernebb és korszerűbb feltételeket teremteni a hallgatók mindennapi munkájához.

Dr. Gyimesi Endre úgy fogalmazott: a most átadott lépcső jelképe lehet az egyetem, a megye és a város közötti együttműködésnek, mert az megkérdőjelezhetetlen, hogy mindhárman sokat tesznek a főiskola fejlődéséért. A polgármester emelett arra szintén ígéretet tett, hogy Zalaegerszeg a jövőben is kiemelten kezeli az egészségügyi főiskola patronálását.

Ezt követően Zsigmont Edit, az intézmény igazgatója köszönte meg a támogatónak – elsősorban a pécsi egyetemnek és a városnak – a beruházás megvalósításához nyújtott segítséget. Hangsúlyozta: az őszi-téli időszakban elég balesetveszélyes volt a régi lépcsőfeljáró, ám az átalakítás után már biztonságosabb körülmények között közlekedhetnek a hallgatók.

Tartalom megosztása: