keresés a weboldalon

Nem volt ehetetlen étel

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nem volt ehetetlen étel

2006 október 04 - szerda
A zalaegerszegi vendéglátóhelyeket versenyre hívta az önkormányzat. Az előző évhez hasonlóan egy titkos zsűri idén is kiválasztotta az „Év vendéglátóhelyét”. Sőt, helyeit, hiszen immár két kategóriában írta ki az önkormányzat a pályázatot, és ezúttal a közönség is szavazhatott.

A legjobb étterem és legjobb kávéház küzdelemben a zsűri végiglátogatta a megmérettetésre jelentkező helyeket, és figyelt, rendelt, kritizált. Vizsgálták az üzlet környezetét, a reklám- és információs táblák minőségét és precizitását, a dizájnt, a stílust, a vendéglátóhely nevének ötletességét és a higiénés környezetet. Mindezek után pedig magát a vendéglátást: a terítéktől a kiszolgáláson át egészen az étel/ital ízéig.

A szakmai zsűri végül étterem kategóriában az Erdőgyöngye Vendégház Étterem és Panziónak ítélte oda az „Év étterme” díjat (emléktáblát és 100 ezer forintot) a kávéház kategóriában pedig a Mangó Kávéház nyerte meg a versenyt. Két különdíj is gazdára talált: a közönség 1646 szavazattal a Belga Sörözőt találta a legjobbnak, a zsűri különdíját a belső tér elrendezéséért és az egyedi stílusért a Mama Africa Music Club vehette át.

Az ünnepélyes átadón természetesen a zsűriről is lehullt a lepel. Tóth Endre, a hévízi Hotel Europa Fit mesterszakácsa, Galambosné Goldfinger Erzsébet, a Páterdombi Szakképző Iskola és Kollégium igazgatóhelyettese és Pereszteginé Szabó Júlia, a helyi Tourinform-iroda vezetője tesztelték az elmúlt hetekben a vendéglátóhelyeket. Tóth Endre elmondta, hogy mivel Zalaegerszeg közlekedési szempontból nagy átmenő forgalmat bonyolít le, reális cél lehet számára, hogy az átutazókat „megállítsa”, és egy-egy étel/ital elfogyasztására itt tartsa. Azok a vendéglátóhelyek tudják ezt a közönséget megszólítani, akik egyediségükkel és szakmai hozzáértésükkel kiemelkednek a tömegből. Természetesen a helyi lakosság kiszolgálása ugyanilyen fontos.

A zsűri örömét fejezte ki az iránt, hogy tavalyhoz képes sok hely színvonalasabbá vált, és hogy senkit sem kellett az „ehetetlen étel” kategóriájú éttermek közé sorolni. A hibák ellenére is, a pályázók bármely európai országban megállnák a helyüket. (Zala-Lap Kft., P. P.)

Tartalom megosztása: