keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Nem voltunk partiban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nem voltunk partiban

2009 május 20 - szerda
PVSK Pannonpower – Zalakerámia ZTE 86-66 (14-18, 25-13, 33-20, 14-15) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás az 1-4. helyért, 3. mérk. Pécs, 1.500 néző. Jv.: Hartyányi, Cziffra, Kiss.

PVSK Pannonpower: Wittmann (16/3), Czigler (11), Kelley (16), Tóth N. (14/3), Dénes (7/6). Csere: Kapov (6/6), Grebenár (6), Alekszics (7/3), Hosszú (5/3), Eilingsfeld (2), Lepsényi, Kovács. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (16/3), Kámán (14/6), Watson (9/3), Jones (5/3), Helbich. Csere: Simon (3/3), Trepák (12/3), Tóth Á. (5), Gáspár (2), Baki (3/3), Bödör. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Az első negyedben kifejezetten jól és koncentráltan játszott a Zalakerámia ZTE. A lendület azonban csak a második negyed közepéig tartott . 28-25-ös zalai vezetést követően a hazaiak 3 gyors triplával fordítottak, majd 10 pont fölé növelték előnyüket. Ettől kezdve jószerivel az történt a pályán, amit a pécsiek akartak.

A vendégek már az első két játékrészben is 11 labdát adtak el, s két kulcsjátékosuk is – Watson és Jones – meglehetősen harmatos teljesítményt nyújtott. A harmadik negyed közepétől – mivel a pécsiek nagy előnye miatt ekkorra gyakorlatilag már eldőlt a találkozó sorsa – főként a cserék kaptak játéklehetőséget.

A hazai tartaléksor is sokáig tartotta a megszerzett előnyt, az egerszegiek csak a hajrában tudták 20 pont körülire csökkenteni hátrányukat. A vendégektől csak Hinnant és Kámán nyújtott a mérkőzés egyes szakaszaiban elfogadható teljesítményt. A páros mérkőzés állása 2-1 a PVSK Pannonpower javára.

Vélemények

Bodrogi Csaba, a Zalakerámia ZTE szakmai igazgatója: – Csak másfél negyedig tudtunk koncentráltan játszani, aztán lankadt a figyelmünk, amit a jó erőkből álló pécsiek könyörtelenül kihasználtak.

Kámán Tamás, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Amíg bírtuk figyelemmel, addig tartottuk a lépést a hazaiakkal. Utána viszont kiszorított helyzetekből kényszerültünk dobni, pontatlanul. A megszerzett labdákból pedig könnyű kosarakat szereztek a pécsiek és átrobogtak rajtunk. De sportemberek vagyunk, nem adjuk fel, megpróbálunk Egerszegen nyerni.

Tartalom megosztása: