keresés a weboldalon

Nemes László festőművésznek nyílt kiállítása a Gönczi Galériában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nemes László festőművésznek nyílt kiállítása a Gönczi Galériában (Videó)

2014 február 21 - péntek
Nemes László alkotásaiból nyitottak kiállítást a Keresztury Dezső VMK-ban. A tárlaton a festőművész akrilfestményeit és kisplasztikáit nézhetik meg az érdeklődők. Ezeken a természet alkotta lényt, az embert jeleníti meg. A művész, a Genezis korszak képein a női test szépségeit formázza meg. A Gönczi Galériában bemutatott tárlat közel két év munkáját öleli fel.

Novotny Tihamér művészeti író szerint a művész munkái, hajdani festőtanárának, Miklósi Gábornak az eszmerendszerét is megidézi. Úgy gondolja, hogy a hajdani mester szigorúsága és következetessége, felszínesség ellenessége, mély intellektusa és a festészet iránti elkötelezettsége meghatározó lehetett Nemes László fejlődésére.

Nemesházi Bernadett, a Zalaegerszegi Hastánc Egyesület oktatója egy táncprodukcióval készült a kiállítás megnyitójára. Ez rendhagyó megoldásnak számít egy tárlatnyitón, ezúttal viszont szorosan kapcsolódott a kiállított munkákhoz. A festményen megjelenített női test kilépett a két dimenzióból és így hús vér formájában jelent meg az érdeklődők előtt.

Az alkotó, Nemes László erről így beszélt:

A tárlat március 14-ig látható a Keresztury Dezső VMK Gönczi Galériájában.

V.D./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: