keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Nemes versengés – közösségteremtés

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nemes versengés – közösségteremtés

2005 április 25 - hétfő
A Zala Megyei Művelődési és Pedagógiai Intézet, Szakképző Iskola (MMIK) rendezésében a Zalai Gyermekek XII. Művészeti Találkozója eseményeinek adott otthont az elmúlt hétvégén Zalaegerszeg. Szombat délelőtt a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben az ének és hangszeres zene, az MMIK-ban szombat délután és vasárnap délelőtt a nép játék és néptánc, valamint a modern tánc és egyéb produkciók képviselőit láthatták, hallhatták az érdeklődők. A gálán a kistérségi találkozókon továbbjutottak léptek fel, több mint ezer ifjú tehetség 107 produkcióját értékelte a zsűri.

Az ének kategória egyéni első helyezettje a Németh Janka-Tóth Szilvia páros lett, csoportban a gyenesdiási Csillagvirág Éneklő Csoport lett az első. A hangszeres zene egyéni első helyét a csonkahegyháti iskolából Nagy Ádám érdemelte ki, a csoportos első helyet a botfai Válicka Citerazenekar szerezte meg.

Néptánc kategóriában a legjobb szólótáncos pár a gyenesdiási Csordás Anna-Lakics Bence, a legjobb csoport pedig a zalaegerszegi Fokla Tánccsoport lett. A modern tánc és egyéb produkciók kategóriájában a zalaszántói Szakonyi Milán érdemelte ki az első díjat, csoportban megosztott helyezést kapott a megyeszékhelyi Helikon Tánccsoport Egyesület, a kehidakustányi Kehidámák Aerobik Klub, a keszthelyi Pepita Táncszínház és a lenti Ír Sztepp csoport.

Tartalom megosztása: