keresés a weboldalon

Németh János 90 éves lett

Zalaegerszeg címer
Hírek

Németh János 90 éves lett

2024 március 18 - hétfő
90 éves lett Németh János Kossuth-díjas keramikus, szobrász, a Nemzet Művésze. A kerek születésnap alkalmából tárlata nyílt a Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben, ahol Zalaegerszeg elöljárói köszöntötték. Az ünnepséget kulturális műsor színesítette.

Bogányi Gergely Kossuth-és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész játéka után Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a jubiláló alkotót. Először Orbán Viktor miniszterelnök jókívánságait olvasta fel, majd városvezetőként és jó ismerősként méltatta Németh Jánost és munkásságát.

A város díszpolgárát tortával és vastapssal köszöntötte a népes közönség. A művész elmondta: soha nem fordult meg a fejében, hogy elhagyja szülőhelyét, mert itt érzi otthon magát, s itt alakult ki alkotói személyisége is.

Az országosan is elismert művésznek a Göcseji Múzeumban állandó kiállítása van. Kostyál László, az intézmény tudományos igazgatója Németh János kultúrában betöltött szerepét méltatta.

A jubileumi tárlaton a szobrok és domborművek mellett az elmúlt 20 évben készített rajzok is szerepelnek. A kiállítás május 25-éig látogatható.

S.A./B.P.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: