keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Németh János kerámiái Klagenfurtban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Németh János kerámiái Klagenfurtban (Videó)

2012 március 08 - csütörtök
Kiállítása nyílt Németh János keramikus művésznek a klagenfurti Alpok Adria Galériában. Klagenfurt 1986 óta testvérvárosa Zalaegerszegnek. Gyutai Csaba polgármester és a zalaegerszegi delegáció tagjai Klagenfurt vezetésével tárgyaltak a további kulturális és gazdasági együttműködésről.

Oktatási, sport és kulturális kapcsolatok erősítéséről tárgyaltak a Klagenfurti városházán a helyi és zalaegerszegi vezetők. Gyutai Csaba polgármester elsősorban a zalaegerszegi innovációs központ és mechatronikai klaszter testvérvárosi együttműködését javasolta.

A városok kapcsolatának egyik jelentős állomása Németh János Klagenfurti kiállítása. Aki nemcsak Zalaegerszeg díszpolgára, de Magyarország egyik legismertebb keramikus művésze is – hangsúlyozta Gyutai Csaba.

Németh János munkásságának fő alkotásait az Alpok Adria Galéria 200 négyzetméteres kiállító termében mutatták be. Szobrainak jellegzetessége a csövek, gömbök, kúpok sajátos harmóniája. Sőt domborműveit is ezekből a formákból építi fel. A művész munkásságát több mint 40 kerámiája, tusrajzok valamint 30 nagyméretű fotó mutatja be.

Németh János kiállítása április elsejéig lesz látható az Alpok Adria Galériában. A következő testvérvárosi esemény az őszi klagenfurti vásár lesz, ami kiemelt bemutatkozási lehetőséget jelent Zalaegerszegnek.

DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: