keresés a weboldalon

Nemzedékek Tornája

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nemzedékek Tornája

2016 június 29 - szerda
Utánpótlásnak és a felnőtt csapatok számára rendezték meg idén is a hagyományos Nemzedékek Tornája Kézilabda Gálát a Kölcsey Ferenc Gimnázium tornatermében.

Az Egerszegi Kézilabda Klub immár hetedik alkalommal szervezte meg a kétnapos tornát, melynek első napján az utánpótlás csapatoké volt a főszerep. A házigazda korosztályos fiú és lány csapatok mellett a nagykanizsai Izzó SE, a Göcsej SK, a Letenye és a Vonyarcvashegy csapatai versengtek a dobogós helyekért. A fiatalok közül sokaknak ez volt az első komoly megmérettetése. Az U12 –es lányoknál az Izzó SE fiataljai voltak a legjobbak, megelőzve a Göcsej SK az Egerszegi KK csapatait. A legjobb kapusnak itt Török Fruzsinát (EKK) választották, a legjobb játékos címet Kálovics Eszter (IZZÓ) érdemelte ki, míg a gólkirálynő Gecseg Vera (Göcsej) lett. A fiúknál szintén nagykanizsai győzelem született, akik a Letenye KK-t és az egerszegieket utasították maguk mögé. A legjobb kapus címet Dávid Martin (EKK) érdemelte ki, a legjobb játékosnak Peti Somát (IZZÓ) választották. A torna gólkirálya Balassa Szilveszter lett. Az U14-es lányoknál Egerszegi KK nyert, megelőzve a Vonyarcvashegy és a Göcsej SK csapatait. Itt a legjobb kapusnak a Nagy Laurát (Göcsej), a legjobb játékosnak Csíkos Lucát (Vonyarcvashegy) választották. A gólkirálynői címet Béres Eszter (EKK) érdemelte ki. Az első nap csattanójaként az eredményhirdetésnél Tamás Tamás, az egerszegi klub elnöke egy nagy bejelentéssel élt, ugyanis Balogh Beatrix, olimpiai ezüstérmes kézilabdázó augusztustól az egyesületnél vállal utánpótlás edzői munkát. A kiváló kézilabdázó a serdülő csapatot veszi át a nyáron. A bejelentést nagy üdvrivalgás kísérte. Vasárnap a felnőtt csapatok tornájával folytatódott a torna, ahol bemutatkozott a Zala megyei női válogatott is.. A női mezőnyben a hazaiak mellett a Kutas NK és a Hegykő és a megyeválogatott szerepelt, míg a férfiaknál a Kutas és a Sopron vívta a csatákat. Az egerszegiek felnőtt csapatainak ez a torna volt az idényzáró is. A hölgyeknél a megyeválogatott nyert, megelőzve a Kutas NK és az Egerszegi KK csapatait. A legjobb kapusnak Horváth Katalint (Hegykő) választották, a legjobb játékos címet Hári Eszter (EKK) érdemelte ki. A gólkirálynő Bálint Eszter (Kutas) lett. A férfiak versenyében a Sopron végzett az élen, a Kutas és a házigazdák előtt. Legjobb kapus: Bodó Kristóf (Kutas) lett, a legjobb játékosnak Nagy Tibort (Sopron) látták a vezetők, míg a gólkirályi címet Bodó Kristóf (Kutas) érdemelte ki.

A torna végén Tamás Tamás elmondta, hogy Balogh Beatrix érkezése nagy mérföldkő a klub életében, aki szakmai és emberi kvalitásaival sokat segíthet a fiataloknak.

-i-

Tartalom megosztása: