keresés a weboldalon

Nemzeti CAC Kutyakiállítás Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nemzeti CAC Kutyakiállítás Zalaegerszegen (Videó)

2014 május 05 - hétfő
A hideg szél ellenére, idén is népszerű volt a Zala Megyei Kynológiai Egyesület nemzeti kutyakiállítása. Több mint 300 nevező hozta el kedvencét a megmérettetésre, amelynek a Gébárti Szabadidő Központ adott otthont.

A rossz idő sem tántorította vissza az igazi kutyabarátokat. Volt, aki hajszárítóval, és fésűvel csinosítgatta kiskedvencét a verseny előtt. Tislér József először nevezte be a megmérettetésre Leonbergi kutyusát, Rénót.

A kiállításra az ország minden területéről, valamint Ausztriából, Németországból, és Szlovéniából is érkeztek. Balaicz Zoltán alpolgármester az mondta, a kutya-világbajnokság megrendezése is egy olyan esemény volt, amely ideirányította az ebtenyésztők figyelmét Zalaegerszegre, és kiemelten kell támogatniuk az ilyen rendezvények megszervezését.

A versenybírák hét körben szemlélték a kutyákat, akik a gazdikkal együtt bizonyították tehetségüket. Minden ebnek fajtánként más és más tulajdonságát bírálták. Radvánszky Katalin nemzetközi küllembíró hozzátette, hogy minden osztálynak van győztese, akiket összevetnek a fajta győztes címért és végül közülük is egy marad, a kiállítás legszebb kutyája.

Délutánra fajtánként több tucat minősítés született. A hobby kutyák gazdái és a tenyésztők is kaptak elismeréseket. Orbán Sándor, a Kynológiai Egyesület elnöke elárulta, hogy országos tenyésszemlét is tartanak.

A kutyafajták közül legnagyobb számban idén a vizslákat nevezték a gazdáik.

N.D./N.G.

Tartalom megosztása: