keresés a weboldalon

Nemzetközi Fesztiválon debütál a János Vitéz (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nemzetközi Fesztiválon debütál a János Vitéz (Videó)

2011 április 12 - kedd
Japánba megy a Griff Bábszínház. 2012-ben a János Vitézt fogják előadni a Toyomai Nemzetközi Fesztiválon. A szombati bemutatóra Japánból ellátogatott a Megyei Kulturális Szövetség elnöke és a fesztivál igazgatója is.

Jancsi és Iluska történetét a színészek kukoricacsuhé bábokkal adják elő. Minden díszlet a kukoricához kötődik, a falusi világ hangulatát idézi. A gyerekek színházi előadást és bábjátékot láthatnak egyszerre. A különleges darabra Japánban felfigyeltek. Koizumi Hirosi számára a fontos a kölcsönös kulturális kapcsolatok ápolása. Ezt bizonyítja az is, hogy már ötvenkétszer látogatta meg hazánkat.

– Petőfi Sándort a magyar költőt már ismertük és elolvastuk a magyar szöveget, majd megnéztük a színházi előadás DVD változatát, amit a Giff Bábszínház kiküldött nekünk és úgy döntöttünk, hogy a meghívás előtt érdemes lenne személyesen is megnézni az előadást.
– mondta Koizumi Hirosi a Toyoma Megyei Művelődési és Kulturális Szövetség elnöke

A darab rendezője Pinczés István elárulta, bár korábban az volt a terv, hogy japánul adják elő a János Vitézt, ez teljes egészében kivitelezhetetlen. Az előadásban felcsendülő énekeket ugyanis a japán nyelv jellege miatt nem lehet átültetni a magyar dallamokra. Így előfordulhat, hogy a dalokat magyarul adják elő, de az sem kizárt, hogy a választásuk az angolra, mint nemzetközi nyelvre fog esni.

Egy biztos 2012-ben a Toyomai Nemzetközi Fesztiválon a Griff Bábszínház színészei fogják bemutatni Kukorica Jancsi és Iluska megható históriáját

DZsu

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: