keresés a weboldalon

Nemzetközi Fesztiválon képviseli hazáját Vollein Ferenc (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nemzetközi Fesztiválon képviseli hazáját Vollein Ferenc (Videó)

2011 szeptember 08 - csütörtök
Vollein Ferenc a MOL Tehetséggondozó Programjának győztese, kiemelt támogatottja. Festményeit nemcsak a városban, hanem országszerte is megismerhették. A hatodikas kisdiák egyik alkotását rövidesen Japánban is kiállítják.

Ferike alkotásaira leginkább egyéni látásmódja és különleges színpárosításai jellemzőek. A legjobban Szüretelők című festményét szereti, ami igazán sokszínű és mozgalmas kép lett.

 

 

 
Ferenc kisgyerekkora óta alkot, komolyabban azonban öt éve kezdett el foglalkozni a festészettel és rajzolással. Ebben többek között Budaházy Tibor festőművész is segítségére van, aki egyénileg foglalkozik a különleges és elmondása szerint öntörvényű kisfiúval.

– Ferit klasszikus módon nem lehet tanítani, ő inkább az érzelmeiből, indulataiból merít -mondta a festőművész.

Képei, önálló kiállításai nemcsak a megyét, hanem az egész országot bejárták. Erdei kirándulás című festményével tavaly 12000 alkotás közül lett díjnyertes a Mosolyvarázs Országos Alkotói Pályázaton.

Emellett a MOL Új Európa Alapítvány Tehetséggondozó programjának győztese és egyben kiemelt támogatottja is lett. És ezek csak töredékei a 12 éves kisfiú sikertörténetének. Idén egyik legfrissebb alkotásával a nemzetközi tojamai fesztiválon is képviseltéi magát és természetesen hazáját is.

DZsu/E.K.

Tartalom megosztása: