keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Nemzetközi kapcsolatok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nemzetközi kapcsolatok

2007 január 22 - hétfő
A zalaegerszegi önkormányzat nemzetközi kapcsolatrendszere az elmúlt időszakban folyamatosan bővült, ezért megsokasodtak azok a teendők, melyeket a külföldi kapcsolatok jelentenek. A zalai megyeszékhely jelenleg 13 külföldi testvérvárossal van szinte napi kapcsolatban, és hamarosan csatlakozik a sorhoz Beregszász is.

A testvérvárosi kapcsolatokon túl egyéb, más feladatok is fűzik a várost nemzetközi szervezetekhez. Az elmúlt évben 11 alkalommal érkezett külföldi delegáció a városba. Ugyancsak 11 alkalommal utazott küldöttség Zalaegerszegről külföldre.

Az önkormányzat többek között fogadta Varasd alpolgármesterét, Varkaus, Dobrics, Zenica, Kusel, Marl, Klagenfurt, Herszon, Krosno, Lendva és Marosvásárhely küldöttségét. Májusban látogatott Zalaegerszegre David Adamon, a budapesti Izraeli Nagykövetség első titkára. A nyár folyamán a Hanti Manysi autonóm terület hivatalos küldöttsége ismerkedett Zalaegerszeggel, majd háromnapos tanulmányútra érkezett Zalába a Mura Regionális Fejlesztési Ügynökség. Novemberben fogadták a város vezetői a Brit Nagykövetség kereskedelmi osztályának két munkatársát.

Zalaegerszegről sportküldöttség utazott Krosnóba, kamarai küldöttség Szurgutba, hivatalos városi delegáció Marosvásárhelyre, Krosnóba, Kuselbe, Dobricsba. Szakmai küldöttség utazott Brüsszelbe, az Open Days nyílt napok programsorozatra, majd turisztikai szakmai csapat látogatott Dél-Tirolba. Az elmúlt évben Krakkóban rendezett kiállítást Németh János keramikusművész.

Ezenkívül számos konferencián, üzletember-találkozón, fesztiválokon és sporteseményeken képviselték Zalaegerszeget. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: