keresés a weboldalon

Nemzetközi kupában indul a ZTE KK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nemzetközi kupában indul a ZTE KK

2018 augusztus 16 - csütörtök
Hosszú idő után újra nemzetközi mérkőzéseken szurkolhatnak kedvenceiknek a zalaegerszegi szurkolók. 

-Ahogy már többször említettük korábban, beadtuk szándéknyilatkozatunkat a 2018/2019-es Alpok -Adria Kupában való indulásra, melyet a szervezők elfogadtak– tájékoztatott Stárics Kornél ügyvezető.

Bencze Tamás és a szakvezetés is többször beszélt arról, hogy a légiósoknak és a magyar játékosoknak is sokkal csábítóbb egy olyan klub, amely a nemzetközi kupaporondon is megméretteti magát. A 2015 októberében indult új sorozat hat ország csapatait tömöríti magába, amely idén tovább bővült. Az idei kiírásban Csehország, Szlovákia, Ausztria, Szlovénia, Horvátország és Lengyelország képviselteti magát. Hazánkat a Zalakerámia ZTE KK mellett az Egis Körmend képviseli.  Szeptember 5-én, Bécsben lesz az egyeztető értekezlet a verseny-lebonyolítással kapcsolatosan, melyen a ZTE is képviseltetni fogja magát.

Fontos hír a csapatnál, hogy a szakvezetés megtalálta a negyedik légióst. Stárics Kornél ügyvezetőnk tájékoztatása szerint a 3-4-es posztra az ukrán válogatott Dmytro Gliebovot igazolta a klub. A 30 éves, 198 cm magas kiscsatár ukrán és lett csapatokban szerepelt pályafutása során. Korábban az ukrán szuperliga MVP-je is volt. Csapataival rendszeres szereplője volt a FIBA Euro Cup sorozatnak. Az elmúlt idényt hazája bajnokságában szereplő Dnipro csapatánál töltötte és 35 mérkőzésen 12.7 pontot, 4.5 gólpasszt átlagolt. A távolikat 39.5% pontossággal értékesítette. Dmytro Gliebov-val egy éves szerződést kötött a klub és vele lett teljes a ZTE KK kerete. A kék-fehérek már elkezdték a felkészülést a következő szezonra. A keretben 10 játékosból kilenc fiatal, míg a rutint Szabó Zsolt képviseli.  Bencze Tamás vezetőedző elmondta, hogy heti 10 edzéssel készülnek három hétig, majd következhetnek az edzőmérkőzések.  A csapat szeptember 14-16. között a hagyományos Göcsej Kupán vesz részt. Végül a szeptember 29-én induló bajnokságot megelőzően Kaposváron vesznek részt egy tornán. A légiósok – Bernard Thompson, Dustin Ware, Andriy Agafonov és Dmytro Gliebov – szeptember elsején érkeznek.

-P-

Tartalom megosztása: