keresés a weboldalon

Népi Design pályázat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Népi Design pályázat (Videó)

2014 március 27 - csütörtök
Zalai népművészeknek, kézműveseknek és iparművészeknek szóló pályázatot hirdet a Zala Megyei Népművészeti Egyesület és az Egerszegi Sport- és Turizmus Kft. A pályázat célja a mai igényeknek megfelelő, korszerű ajándéktárgyak készítése, amelyek kielégítik az idegenforgalmi keresletet.

A Zala Megyei Népművészeti Egyesület már 2005 óta foglalkozik tárgymegújítással. Ezzel a hagyományos népművészeti, kézműves tárgyakat szeretnék, innovatív módon, új életre kelteni.

Skrabut Éva a Zala Megyei Népművészeti Egyesület elnöke elmondta, hogy a pályázatra való jelentkezési határidő, április 20-a, a pályamunkák beadási határideje pedig szeptember 15-16-a.

A pályázat célja, hogy a hagyományokból kiindulva, a mai kor igényeinek megfelelő alkotások készülhessenek, amelyek az idegenforgalom elvárásainak is megfelelnek. Ezért az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. 500 ezer forintos díjalappal támogatja a kiírást. A Kft. ügyvezetője, Kugler László ezzel kapcsolatban elmondta:

Turisztikai szempontból fontos az elkészült ajándéktárgyak ára, és szempont az is, hogy a város és a göcseji népélet hagyományait kell felidézni.

Gyutai Csaba polgármester az élő hagyományok megőrzésére hívta fel a figyelmet, majd hozzátette, hogy ez a pályázat a város arculatmegújításában is fontos szerepet játszik.

Az öt főből álló szakmai zsűri értékeli a beérkezett munkákat. Az eredményhirdetést követően a legjobbakból kiállítás nyílik a Kézművesek Házában.

V.D./T.S.

Tartalom megosztása: