keresés a weboldalon

Népi hang-színek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Népi hang-színek (Videó)

2018 március 27 - kedd
Népi hang-színek címmel jelent meg Laposa Julcsi népzenész első dalos kifestő- füzete. Tekintettel arra, hogy a kiadvány elsősorban az óvodás korú gyerekeknek szól, így azt az önkormányzat támogatásként minden zalaegerszegi nevelési intézményhez eljuttatta.

Rendhagyó módon kezdődött a sajtótájékoztató a Polgármesteri Hivatalban. Laposa Julcsi, – aki a Zala zenekar énekes-hegedűse is -, ízelítőt adott arról a lemezről, melyet a Népi hang-színek című dalos kifestőhöz mellékelt. A füzetet zeneóvodai foglalkozásai és párizsi tanulmányai inspirálták – mondta a népzenész, zenei mediátor.

Zalaegerszeg önkormányzata – lehetőségeihez mérten – felkarolja az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezéseket. Így az eddig 1000 példányban megjelent kiadványt minden óvodai csoportba elküldték. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatott.

A népviseleteket, a népi gyermekjátékokat és a népdalokat összhangba hozó kifestőnek a folytatása várhatóan decemberre elkészül. A sorozat következő darabját – csakúgy, mint az elsőt – Füle Viktória grafikus illusztrálja majd.

V.D./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: