keresés a weboldalon

Népmese napja a Liszt-iskolában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Népmese napja a Liszt-iskolában

2010 szeptember 30 - csütörtök
A városi könyvtár által hirdetett programon való részvétel mellett házon belül is megünnepelték a Magyar Népmese Napját a Liszt-iskolában. A rendezvény része annak a törekvésnek, mely az olvasást kívánja népszerűsíteni a diákok körében.

A nevezett eseményen kívül szervezett formában ezt a célt szolgája a Magyar Kultúra Napján a szülők bevonásával történő olvasómaraton, illetve áprilisban a megyei szintre emelt iskolai verseny, az „Olvasás Gyönyörűsége”, tájékoztatta lapunkat Gyenese Marianna, tagozatfelelős.

De a hagyományos rendezvényeken minden évben igyekeznek kicsit újítani a szervezők. Így az idén a mesélést egy másik művészeti ággal, a rajzzal kapcsolták össze. A gyerekek nemcsak olvasták, de képileg is megjelenítették a történeteket.

A pedagógusok kevésbé ismert meséket igyekeztek megismertetni a tanulókkal, illetve ez alkalommal nemcsak magyar, hanem Európa más népeinek gyerektörténetei is elhangoztak. A program egyben alkalom volt a testvérosztályok kapcsolatának mélyítésére is, hiszen a felsősök olvastak fel az alsósoknak.

Zala-Lap, b. k.

Tartalom megosztása: