keresés a weboldalon

Népszerű a vadászbál Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Népszerű a vadászbál Zalaegerszegen (Videó)

2015 február 02 - hétfő
Vadászbált rendeztek Zalaegerszegen az Arany Bárány télikertjében. A programot immár huszonharmadik alkalommal szervezték, melyen ezúttal csaknem 250-en vettek részt. Az esemény fővédnöke Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes volt. A szórakozás mellett a szakmai tapasztalatcserére is alkalom nyílt.

Mint mindig, most is a hagyományos kürtjellel köszöntötték a bál vendégeit. Köztük a nimródok megyei és országos képviselőit. Az estet kulturális műsor színesítette, melynek egyik kiemelkedő programja volt a Zalai Néptáncegyüttes fellépése. Az ország erdőterületének 20 százaléka Zalában található, ezért itt a vadászatnak komoly hagyományai vannak. Minden 10. család érintett ebben a sportágban és a vadgazdálkodásban – fogalmazott köszöntőjében Balaicz Zoltán. Amint azt a polgármester kiemelte, ezért is kell a korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetni erre a tevékenységre Zalaegerszegen.

A rendezvényen szó esett az Országos Vadászkamara tevékenységéről is. Mint megtudtuk, változatlan céljuk az értékmegőrzés és az érdekvédelem mellett a vadgazdálkodás népszerűsítése. Dr. Jámbor László, az Országos Vadászkamara elnöke beszédében egyebek mellett azt mondta: a hivatásos- és sportvadászok egyaránt eredményes évet zártak tavaly.

Ezt az eredményességet példázza, hogy egy közel 14 kilogramm trófeasúlyú aranyérmes gímszarvasbikát ejtettek el tavaly ősszel az Egerszeg melletti Babosdöbréte határában. Zalában egyébként valamivel több, mint 3 ezer hektáron, félszáz vadásztársaság tevékenykedik.

M.Zs./T.S.

Tartalom megosztása: