keresés a weboldalon

Népszerű úti cél Zalaegerszeg (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Népszerű úti cél Zalaegerszeg (Videó)

2016 március 17 - csütörtök
Népszerű úti cél Zalaegerszeg. Ezt példázza, hogy több mint 44 ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták tavaly a városban – derül ki a legfrissebb statisztikából. Annak érdekében, hogy tovább növekedjen az idegenforgalmi bevétel, a zalai megyeszékhely idén is részt vett a Budapesti Utazás Kiállításon. A tapasztalatokról sajtótájékoztatón számoltak be.

Zalaegerszeg az ország legvirágosabb városa, amit bizonyít, hogy 2015-ben elnyerte a Virágos Magyarországért Verseny első díját. Ezt – a zalai megyeszékhely környezeti szépségeit – hangsúlyozták az idei Utazás Kiállításon is. A helyi Tourinform Iroda négy napon át fogadta standjánál az érdeklődőkt – mondta Pereszteginé Szabó Júlia, a Zalaegerszegi Tourinform Iroda vezetője.

A turisztikai seregszemlén nyereményjátékra lehetett jelentkezni. Aki ezt megtette, sorsoláson vett részt. A nyertesek nevét közjegyző jelenlétében hirdették ki.

Az 563 pályázó közül két fő kétszemélyes belépőt nyert az AquaCity Vízicsúszda- és Élményparkba, hárman pedig az önkormányzat ajándékcsomagjaival gazdagodtak. A fődíjat, egy hosszú hétvégét – a Szent Kristóf Apartman Hotelba – egy budapesti lakos nyerte.

Zalaegerszeg évről-évre egyre kedveltebb a turisták körében. Ezt jelzi, hogy valamennyi idegenforgalmi ágazatban növekedés tapasztalható, ami a Tourinform Iroda munkájának és a város új turisztikai stratégiájának eredménye – tette hozzá Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

Ebből az összegből fejlesztik többek között a Falumúzeumot, a Gébárti-tó környékét és a város kerékpárút-hálózatát. Lesz fedezet továbbá az uszoda átalakítására és az alsóerdei rekreációs központ felépítésére.

M.Zs./Cs.M.

Tartalom megosztása: