keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Népszerűsíteni a felsőfokú szakképzést

Zalaegerszeg címer
Hírek

Népszerűsíteni a felsőfokú szakképzést

2006 szeptember 28 - csütörtök
A pénzügyi és számviteli főiskola kezdeményezése után alakuló tanácskozást tartott a szakképzési munkacsoport, melyen részt vettek a Zala Megyei Közgyűlés, a Zalaegerszeg önkormányzatának, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Zala Megyei Munkaügyi Központ, az Észak-zalai Térségi Integrált Szakképző Központ Kht., illetve a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány képviselői.

Az összejövetel legfőbb célja, hogy az érintett szervezetek összefogása után népszerűsítsék a felsőfokú szakképzést. Ez a képzés valójában a hazai szakképzési rendszert és a felsőoktatás világát köti össze, s e két szféra szoros együttműködésével lehetőség nyílna az európai uniós források még hatékonyabb kiaknázására. A partnerszervezetek munkáját koordináló Budapesti Gazdasági Főiskola, az Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága által kiírt, s mára elnyert pályázat megvalósításához kér segítséget az ebbe bevont szervezetektől. A széleskörű együttműködés keretében egy szakképzési helyzetértékelés elkészítésére, illetve egy hároméves EU-konform fejlesztési program kidolgozására lenne lehetőség.

A konzorcium fő célkitűzése a felsőfokú szakképzésben betöltött regionális szerep erősítése és fokozása, az érdekeltekkel hatékony kapcsolatrendszer kialakítása, valamint a gyakorlati képzések, illetve a munkaerő-piaci szempontból előnyben részesített képzések támogatása, segítése. Ennek szellemében hamarosan elkészül egy Zalát górcső alá vevő szakképzési helyzetértékelő tanulmány, továbbá egy középtávú fejlesztési terv, amely erre a területre fókuszál. (Zala-Lap Kft., P. Sz.)

Tartalom megosztása: