keresés a weboldalon

Népszerűsítik (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Népszerűsítik (Videó)

2018 szeptember 19 - szerda
Ismét várja a tudomány iránt érdeklődő fiatalokat a Kutatók éjszakája. Zalaegerszeg idén szintén csatlakozik ahhoz az Európa-szerte népszerű kezdeményezéshez, ahol a kutatói életpályát népszerűsítik. Most öt helyszínen pillanthatnak be a mozgalmas, helyi felsőoktatási életbe.

Drón- és robotbemutatók, kémiai, valamint fizikai érdekességek, játékos kísérletek, illetve szűrővizsgálatok. Többek között ilyen programok várják az érdeklődőket szeptember 28-án. A három zalaegerszegi felsőoktatási intézmény előadásokkal és bemutatókkal kíván rávilágítani a szakmák érdekességeire – tájékoztatott Szuper Ildikó, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány ügyvivője.

A Kutatók éjszakáján a Járműipari Tesztpályán dolgozó hallgatók saját fejlesztéseiket is bemutatják. Dr. Vadvári Tibor szerint fontos, hogy a fiatalok minél előbb megismerkedjenek a térség adta lehetőségekkel. Legfőbb céljuk a megfelelő szakember utánpótlás – mondta az alpolgármester.

A tudományos program mindenki számára ingyenes. A helyszínekre külön buszjáratot indítanak a Landorhegyi útról az Inkubátorházhoz. A rendhagyó tanulmányi körutat két koncert zárja. A jó hangulatról a Blink182 és a Linkin Park tribute zenekarok gondoskodnak.

Gy.A./B.P.

Tartalom megosztása: