keresés a weboldalon

Néptáncbemutató a Lisztben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Néptáncbemutató a Lisztben

2008 június 04 - szerda
A Liszt-iskola ének-zene-mozgásművészeti osztályainak néptáncbemutatójára került sor az intézmény hangversenytermeként is funkcionáló tornatermében. A közelmúltban tartott moderntánc gálához hasonlóan ez az est is nagy sikert aratott a szülők, nagyszülők körében, akik zsúfolásig megtöltötték a lelátót.

A programot a búcsúzó nyolcadikasok palotás tánca nyitotta. Majd a legkisebbekkel kezdve mutatták be a tanultakat az egytől hatodik osztályos diákok. Magyarbődi, sámlis, bogyiszlói, délalföldi, illetve egy osztrák és egy moldvai táncnak tapsolhatott a közönség.

A táncokat népdalcsokrok szakították meg, az iskola népdaléneklési versenyt nyert tanulóinak (Büky-Erdős Rozita, Kollár Kata, Cserjési Dóra, Molnár Martina, Földi Szimonetta, Óházy Bálint, Spilák Lili, Deák Laura, Korcsmár Dóra, Cseh Dániel, illetve Bakos Tünde) előadásában.

A műsor végén virággal köszöntötte Hanzséros Alajos, a székhelyiskola igazgatója, valamint a diákok a felkészítő pedagógusokat, és a közreműködőket. Végül Vargovics Beáta, a KISZÖV vezetője iránymutatásával közös táncházzal zárult az est. A műsorban közreműködött ifj. Horváth Károly és zenekara. (Zala-Lap Kft., B. K.)

Tartalom megosztása: