keresés a weboldalon

Nincs még egy föld

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nincs még egy föld

2006 április 18 - kedd
Lukács Sándor énekes-dalszerző (TEA Culpa, By the way) szöveget írt Ennio Morricone művéhez. Persze nem a híres olasz filmzeneszerző személyes felkérésére (azt talán majd legközelebb), hanem a Szupernet TV zenei pályázatára.

A történet ott kezdődik, hogy Morricone egyik nemrégiben komponált zenei alkotását felajánlotta az európai zöldeknek, illetve e szervezet tagjának, a magyarországi Zöld Demokratáknak. A zene tulajdonképpen egy alap, szöveg és előadó nélkül. A Szupernet TV a dalszöveg megalkotására, és ezek feléneklésére írt ki pályázatot két fordulóban. A verseny további részében a nyertes dalszöveg angol és spanyol nyelvű lefordítására, és az így elkészült zenei mű feléneklésére lehet jelentkezni. Ennyire azonban ne szaladjunk előre, hiszen pályázat még csak a szövegalkotás-feléneklés fordulónál tart, április 30-ig lehet ugyanis benyújtani a műveket.

Lukács Sándor tehát meghallgatta Morricone zenéjét, majd ráhangolódott a zöld eszmékre – a kiírás szerint ugyanis a dalszövegnek tükröznie kell az Európai Zöldek szellemiségét -, és megírta a szöveget. „Nincs még egy Föld, nincs még egy Ég, nincs még oly zöld, nincs olyan kék mélység…”

A kész művet aztán Pál Krisztina, a By the way zenekar énekesnője, és a Liszt Ferenc Általános Iskola diákjai énekelték fel Kövécs Edit zenei vezető segítségével. Lukács Sándor elmondta, hogy a pályázat nyomon követhető a „www.szupernet.tv” weboldalon, ahol nemcsak láthatók és hallhatók a klipek, hanem szavazni is lehet a jelentkezőkre a „műsorba szerkesztés” menüpontnál. A győzelemhez tehát a bírálóbizottságon túl a közönség szavazataira is szükség van. A tíz legtöbbször műsorba szerkesztett zenei anyag közül választ ugyanis első helyezettet a zsűri. A nyertes dalt 2006 végén Genfben, az Európai Zöldek Kongresszusán, több televízió nyilvánossága előtt, élőben kell előadni. A zalaegerszegi pályázó csapat szeretné, ha minél több ismerős, barát és szülő látogatna el a Szupernet tévé oldalára, és adná le szavazatát a produkcióra. (Zala-Lap Kft., P. P)

Tartalom megosztása: