keresés a weboldalon

Női röplabda tornával hangolódtak a nyárra

Zalaegerszeg címer
Hírek

Női röplabda tornával hangolódtak a nyárra

2016 június 08 - szerda
Négy csapat, a Sopron,a zalaegerszegi Kölcsey Gimnázium és a házigazda ZTE NRK két csapatával rendeztek női röplabda tornát a z Ostoros Károly csarnokban. Már régóta formálódott a gondolat, hogy az NB II-es férfi csapat mellett a női röplabdát is újjáélesztenék Zalaegerszegen. A lányok edzéseit id. Tomanóczy Tibor dirigálja, és szakmai múltjával próbálja minél jobban felkészíteni őket a bajnoki szereplésre.

-A csapat magja megvan,de emellett nagyon sokan érdeklődnek a csapat iránt. Sajnos az edzések rendszeressé tételét még megkell szerveznünk, de jó úton haladunk.

Tomanóczy Tibor elmondta továbbá, hogy az egyesület vezetésén múlik mikor lesz bajnokságra képes a csapat. A szakember hangsúlyozta, hogy rövidtávon igyekeznek megszilárdítani és megszerettetni a sportágat a hölgyekkel. Hosszabb távú elképzeléseik, hogy magasabb szintre lépjenek, ehhez pedig szükség van a további edzés- és anyagi lehetőségekre.

 Jó alkalom volt a találkozásra és a játékra a hétvégi torna, ahol a meccsek három szettig tartottak. A tornán a ZTE NRK 1-es csapata (Gazdag – Czinder Anikó,Papp Zsófia,Bódis Bianka,Molnár Dorka,Pete Vanda,Kiss Vivien, Sárosi Norberta,Molnár Martina) mindhárom mérkőzését megnyerve torna győztes lett. A döntőben a ZTE NRK második csapatával kiélezett mérkőzést vívtak. A bronzmérkőzésen a Sopron a Kölcseyit legyőzve szerezte meg a bronzérmet.

Merth Attila,a ZTE Röplabda Klub elnöke fontos osztott meg velünk, ugyanis a Gyenesdiás csapatával előrehaladott tárgyalásokat folytat az egyesület, amelynek eredményeként ősszel közös csapattal szerepelhetnek majd az egerszegi és a Balaton parti lányok az NB II-ben.

-i-

Tartalom megosztása: