keresés a weboldalon

Női tekések sikere az Európa Kupán (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Női tekések sikere az Európa Kupán (Videó)

2015 október 09 - péntek
Kiemelkedő sikert ért el a ZTE ZÁÉV női tekecsapata, ugyanis másodikak lettek Straubingban, az Európa Kupán. A városatyák – a sikeres szereplés okán – pénteken újságírók előtt köszöntötték a csapatot.

A ZTE ZÁÉV több nemzetközi versenyen is szerepelt már – kezdte beszámolóját Borsos József, a klub elnöke. A selejtezőket négypályás helyszínen játszották, ahol további 12 női csapat képviseltette magát. A legjobb 4 között egy cseh ellenfelet kaptak, akit magabiztosan legyőztek. Így kerültek a döntőbe, ahol viszont a szlovákok jobbnak bizonyultak. Így a magyar csapat a 2. helyezést érte el.

A megmérettetésen Zalaegerszegről nyolcan vettek részt. Baján János, a klub edzője azt mondta: büszke lehet a lányokra, mivel mindannyian jól teljesítettek. Csurgai Anita csapatkapitány szerint ez a több éves munkának és a kitartó edzéseknek köszönhető.

A klub a versenyen nemcsak a sportág, hanem Zalaegerszeg jó hírnevét is öregbítette. Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: A szervezetet sportszerető és lokálpatrióta hozzáállású fiatalok, sportolók és vezetők képviselik, amelyre büszke lehet a város. A megfelelő anyagi háttérnek köszönhetően a csapat 3. éve résztvevője a nemzetközi kupáknak. Az eredmények tükrében Zalaegerszeg közgyűlése ősszel újratárgyalja a finanszírozási koncepciót.

Balaicz Zoltán úgy véli: ez így tervezhetőbb lesz az önkormányzatnak, a kluboknak és az egyesületeknek egyaránt.

N.D./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: