keresés a weboldalon

Növekvő hallgatói létszám (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Növekvő hallgatói létszám (Videó)

2011 augusztus 31 - szerda
Az ország felsőoktatási intézményeibe idén több mint 140 ezren jelentkeztek, több mint 69 százalékukat „első körben” felvették. Pótfelvételire 13 ezren nyújtottak be jelentkezést -a pótfelvételi ponthatárait augusztus 29-én este hozták nyilvánosságra. Zalaegerszegen 1700-an jelentkeztek – közel 40 százalékkal többen, mint tavaly. Mindez a szokásos „tanévnyitó” sajtótájékoztatón hangzott el szerdán, a Városházán, ahol Zalaegerszeg három felsőfokú oktatási intézményének vezetői a felvételi eredményekről és a távolabbi tervekről is beszéltek.

A Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Karán 254, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszeg Képzési Központjában 156, a Nyugat-magyarországi Egyetem Gépészeti és Mechatronikai Intézetében 45 első éves hallgató kezdi meg tanulmányait. A korábbi stagnálás vagy éppen csökkenés helyett mindenhol jelentős létszámnövekedést tapasztaltak. Az intézmények vezetői szerint ez az általuk nyújtott képzettség piaci értékének köszönhető.

Az egyes intézmények által kínált új képzési irányokról és az ott szerezhető diplomák „piaci értékéről” az alábbi videókból részleteket is megtudhatnak.

(Sorrendben: dr. Csidei Irén igazgató, Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszeg Képzési Központ; prof. dr. Varga Mihály igazgató Nyugat-magyarországi Egyetem Gépészeti és Mechatronikai Intézet Zalaegerszegi Műszaki Képzési és Kutatási Központ; dr. habil. Solt Katalin dékán, Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar.)

A tanévnyitót a mechatronikán szeptember 2-án, az egészségügyin szeptember 5-én, a BGF-en szeptember 6-án tartják, a hagyományos városi gólyaavató pedig szeptember utolsó hetében lesz.

yr/E.K.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: