keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Növekvő ügyiratszám

Zalaegerszeg címer
Hírek

Növekvő ügyiratszám

2006 március 14 - kedd
Eredményes munkát végeztek tavaly a polgármesteri hivatal dolgozói. Ezt tükrözte vissza a közgyűlési döntés. Minimális vitát követően, 23 igen és 2 tartózkodás mellett elfogadták a képviselők dr. Kovács Gábor jegyző beszámolóját.

– Szerénység nélkül mondhatom, hogy komoly munka áll kollégáim háta mögött. Tavaly is rengeteget dolgoztunk. Évről évre nő ügyiratforgalmunk, emellett folyamatosan bővül a feladatkörünk – értékelte az elmúlt évet immár lapunk kérésére dr. Kovács Gábor. – 2005-ben több mint 170 ezer ügyirattal foglalkozott a hivatal, mindez több mint 270 ezer iratot takar. Eredményes munkánkat jól jellemzi hátralékos ügyeink aránya. Természetesen Zalaegerszegen is akadnak késedelmes ügyiratok, mindezek azonban csupán 0,08 százalékát teszik ki az összügyiratszámnak. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem megnyugtatóak ezek a számok azoknak, akiket érintenek az esetek. Azon fáradozunk kollégáimmal, hogy még tovább csökkentsük a hátralékos ügyek arányát.

– Újdonságok is történtek.
– Valóban. Kiemelkedett ezek közül az év harmadik harmadában bevezetett Közigazgatási eljárási törvény, vagy ismertebb nevén a KET. Már most látjuk, hogy jelentős többletmunkával és többletköltséggel jár az új közigazgatási eljárási rendszer szabályainak való megfelelés. Negyedévente mintegy 1,5-2 millió forintos többletköltséggel számolunk – tájékoztat a jegyző. – A KET mellett számos kisebb jelentőségű új feladattal is meg kellett birkóznunk. Itt kell megemlítenem a 2004-ben hatályba lépett közbeszerzési törvényt, ami tavaly is nagy terhet rótt a hivatalra. 67 eljárást indítottunk. Valamennyi jelentős anyagi és szellemi ráfordítást igényelt.

– Történtek változások?

– Személyi állományunk stabilnak mondható. Jelen pillanatban 210 fő az engedélyezett létszámunk. Természetesen mi is élünk az egyéb foglalkoztatási lehetőségekkel, melyek nem rónak nagy anyagi terhet a hivatalra. A tárgyi feltételek esetében a legjelentősebb változás a földszinten állt be. Igyekeztünk egy ügyfélbarát fogadóteret kialakítani. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: