keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Nyár!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyár!

2016 május 30 - hétfő
Napok kérdése csupán, és itt van a nyár! Egészen pontosan már itt van, legalább is az időjárást illetően. De nekünk, diákoknak az utolsó tanítási nap jelenti a nyár kezdetét. Az a mámoros pillanat, amikor otthon letesszük a táskát, és tudjuk: holnap nem kell bepakolni a könyveket, füzeteket. Sőt, nemcsak holnap, hanem egy jó darabig egyáltalán nem lesz szükségünk ezekre a dolgokra.

Tervezgethetünk szabadon: mit is kezdünk a szabadidőnkkel? A szerencsések családi nyaralásról, tengerpartról mesélnek már most. Ahol a családokban erre nem futja, ott is lehet kirándulni, túrázni. Aztán meglátogatjuk a távolabb élő rokonokat: megyünk a mamához, az unokatesókhoz. Ki ne hagyjuk a tópartokat, ahol ilyenkor minden az önfeledt szórakozásról szól. Sokunk nagy kedvence, a Balaton mindig kínál új élményeket. Ne feledkezzünk meg a barátokról se, akikkel ilyenkor rengeteg közös programot valósíthatunk meg!

Végül is, akárhol vagyunk, bárhová utazunk, egy a lényeg: érezzük jól magunkat, pihenjünk, töltődjünk fel friss levegővel, napsütéssel, széllel. Hogy legyen mit mesélni szeptemberben, s legyen mire emlékezni a szomorkás késő őszi, téli napokon!

Végezetül fogadjátok tőlem szeretettel Zelk Zoltán költeményét. Kívánok Nektek nagyon szép nyarat, jó pihenést!

Zelk Zoltán: Vakáció

Hova menjünk,
milyen tájra?
Hegyre talán
vagy pusztára?

Folyópartra
vagy erdőre?
Faluszéli
zöld mezőre?

Lepkét fogjunk
vagy horgásszunk?
Vagy mégiscsak
hegyet másszunk?

Akár erdő,
akár folyó:
gyönyörű a
vakáció!

Kovács Boglárka 6.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: