keresés a weboldalon

Nyári diákmunka Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyári diákmunka Zalaegerszegen (Videó)

2014 július 13 - vasárnap
Idén is támogatja a nyári diákmunkát a nemzetgazdasági tárca. Zalában 35,4 millió forint áll rendelkezésre a program megvalósításához, amiben nappali tagozatos diákok vesznek részt. Ők önkormányzatoknál, illetve 100 százalékban önkormányzati tulajdonú intézményekben dolgoznak.

Tavalyhoz hasonlóan idén is nagyobb részt a középiskolások éltek a nyári munka adta lehetőségekkel. A cél, hogy ne csak jövedelemhez, hanem munkatapasztalathoz is juttassák a diákokat.

Dr. Bartl Andrea, a zalaegerszegi Polgármesteri Hivatal személyügyi szakreferense ismertette, hogyan lehetett diákmunkára jelentkezni:

Nagy volt az érdeklődés a nyári munkák iránt, Zalaegerszegen több mint százan jelentkeztek. Az önkormányzat közülük 32 fiatalnak tudott munkát biztosítani intézményeiben.

Wohner Csaba, a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központjának igazgatója kiemelte, hogy a fiatalok munkavégzése nagy segítséget jelent az intézmény számára:

A munkaügyi központban jelentkezett nyári diákmunkára Ács Kornél is, aki informatikai feladatokat lát el a művelődési központban.

A kulturális intézmény könyvtárában dolgozó diákok megismerkedtek már az olvasószolgálattal, különböző könyveket jegyzetelnek, javítanak, és olyan feladatokat végeznek, ami a könyvtárosok munkáját segíti.

S.D./P.B.

Tartalom megosztása: