keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Nyári Egyetem Egerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyári Egyetem Egerszegen

2005 július 20 - szerda
Két évtizedes hagyománya van annak, hogy a kézművesség iránt érdeklődő külföldiek Zalaegerszegre látogatnak. Az idén hét országból – Németország, Hollandia, Ukrajna, Szlovénia, Szlovákia, Horvátország, Románia – érkezett harminc vendég, akik tíz napig ismerkednek Magyarország néprajzával, hagyományaival, a kézművességgel.

A Zalaegerszegen vendégeskedőket – ez is már hagyomány – a város vezetői is fogadják minden évben. Ezúttal Tombi Lajos alpolgármester köszöntötte a TIT Nyári Egyetem hallgatóit a polgármesteri hivatalban.

Mint fogalmazott, szükség van ezekre a találkozókra, hiszen igény van arra, hogy az európai országokban élők még jobban megismerjék egymás hagyományait, kultúráját, életét. A népművészet jó kapocs minderre, mert bőven van mit átadni az ifjabb nemzedéknek. A népi hagyományoknak évezredes múltja van, ezekkel ismerkedni mindig öröm – fogalmazott az alpolgármester.

Köszöntőjében felhívta a figyelmet néhány zalaegerszegi látnivalóra: többek között a közelmúltban épült Jégcsarnokra és az új kempingre, valamint a Kertvárosban felépült templomra. Megjegyezte: sok ismerős arcot is lát a vendégek között, ami azt bizonyítja számára, hogy a Nyári Egyetemek alkalmával baráti közösségek jönnek létre. Bízik abban, hogy ez a hagyomány a következő években is folytatódni fog.

Tartalom megosztása: