keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Nyerhettünk is volna

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyerhettünk is volna

2010 május 17 - hétfő
Haladás – ZTE 1-1 (1-0) NB I bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Szombathely, 5000 néző. Játékvezető: Szabó. Asszisztensek: Kispál, Ringszerzők. Gól: Kenesei (19.) ill. Rudnevs (57.) Sárga lap: Oross (54.), Lengyel (67.), Tóth P. (68.), Molnár B. (74.) ill. Miljatovics (14.), Horváth A. (32.), Magasföldi (47.).

Haladás: Rózsa – Schimmer (Csontos, 79.), Guzmics, Lengyel, Tóth P. – Nagy G., Simon Á., Molnár B., Halmosi – Kenesei (Simon A., 79.), Oross (Bogdanovics, 82.). Vezetőedző: Róth Antal.

ZTE: Vlaszák – Kocsárdi (Pavicsevics, 46.), Miljatovics, Bogunovics, Kovács G. (Sluka, 51.) – Szalai, Horváth A., Máté, Kamber – Magasföldi (Balázs Zs., 73.), Rudnevs. Vezetőedző: Csank János.

Egyik szemünk sír, a másik meg nevet. Vagy fordítva. A bronz többé-kevésbé elúszni látszik, azonban ismét volt tartása a csapatnak. Ha elől egy kissé jobban összpontosítunk, győzhettünk is volna. Csak az a volna ne lett volna. Az első félidőben egy árnyalattal talán ketdeményezőbb volt a Haladás, de nekünk is voltak helyzeteink.

A második félidő viszont egyértelműen a miénk volt, bár ekkor meg a hazaiaknak volt egy ordító helyzete. Amikor kiderült, hogy Halmosi miért nem tudott igazán gyökeret verni a jelenlegi magyarországi időjárási viszonyokhoz hasonló klímájú, ködös Albionban. Azért nyerjünk a Vasas ellen és készüljünk a kupadöntőre. Szép lehet még ez az évünk.

Vélemények:
Csank János, a ZTE vezetőedzője:
– Az első félidőben a Haladást támogatta a szél, de nem nagyon volt helyzete a hazai csapatnak, szinte egyetlen lehetőségét kihasználta, amikor Kenesei beköszönt. A félidő hajrájában egyenlíthettünk volna. Szünet után nagy erőket mozgósítottunk a győzelemért, gól rúgtunk, de összességében nem volt szerencsénk.

Dézsi Attila, a ZTE ügyvezetője: – A látottak alapján igazságos a döntetlen. Bár nekünk talán több helyzetünk volt. A dobogóért folytatott versenyben már nem hibázhatunk, de most már ellenfeleinknek is botlani kell.

Kocsárdi Gergely, a ZTE játékosa: – A szélsőséges időjárási viszonyok nagymértékben zavarták játékunkat. A döntetlent reálisnak tartom, bár a második félidőben egyértelműen többet támadtunk. Sajnos ahhoz, hogy a bajnokságban elérjük céljainkat, már ellenfeleink többszöri botlása szükséges.

Szalai Tamás, a ZTE játékosa: – Az irreális időjárási viszonyok között jól küzdöttünk. A hazaiak kapusa több ziccert fogott, ezért nem sikerült nyernünk.

(Zala-Lap, B. I. – L. D.)

Tartalom megosztása: