keresés a weboldalon

Nyertes város (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyertes város (Videó)

2015 október 22 - csütörtök
Zalaegerszeg nyerte Idén a Virágos Magyarországért verseny fődíjat az 50 ezres lélekszám feletti városok között. A több mint két évtizede indított megmérettetésen a zalai megyeszékhely kezdetek óta részt vesz. Többször nyert már különböző minisztériumi különdíjakat, ám most a kategóriában induló települések között a legjobbnak bizonyult.

Október 21-én a Pesti Vigadóban hirdették ki az országos környezetszépítő verseny eredményeit. Zalaegerszeg ezúttal saját kategóriájának győztese lett. Balaicz Zoltán polgármester szerint ez az elismerés a sok éves kitartó munka eredménye.


A Virágos Magyarországért verseny zsűrije idén kétszer látogatott el a zalai megyeszékhelyre. Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője szerint a virágok színharmóniája és azok térbeli elrendezése is elnyerte a szakma tetszését.


Az 1994-ben indított mozgalom célja kezdetek óta a kulturált, környezetbarát, vendégváró országkép kialakítása, valamint a települések esztétikus megjelenítése. Ehhez Zalaegerszeg nemcsak a versenyben való részvétellel, hanem a 12 éve indított Virágos Zalaegerszegért megmérettetéssel is hozzájárul.

V.D./N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: