keresés a weboldalon

Nyílt nap a bábszínházban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyílt nap a bábszínházban

2010 május 15 - szombat
Tágra nyitotta kapuit a gyerekek és a felnőttek előtt a Griff Bábszínház. Ebben annyi a hírérték, hogy a színpadon túli világ is felfedte magát a kíváncsi természetűeknek az Egerszeg Fesztivál alkalmából rendezett nyílt napon.

„Szeretnénk megmutatni nagy vonalakban, hogy készül egy bábelőadás, hogyan működnek a bábok, milyen a bábszínészek élete” – mondta Báthory Gábor bábszínész, aki Benkő Zsuzsanna, Szolnok Ágnes és Farkas Attila kollégáival és a jelenlevő óvónőkkel igyekezett kordában tartani azt a hirtelen jött nyüzsgést, melyet az ovisok generáltak.

„A gyerekek bekukkanthatnak a színfalak mögé és kipróbálhatják a bábkészítést is. Első alkalommal szerveztünk nyílt napot, de szeretnénk, ha lenne folytatása, és hasonló programmal kivonulhatnánk az általános iskolákba is.”

Báthory Gábor utalt rá, hogy gyereknapra még készülnek egy bemutatóval, de igazából azt szeretnék, hogy ne csak ez a korosztály látogassa az előadásokat, hisz mint mondta a felnőttek is megtalálhatják itt a maguk örömét, meséjét és van kifejezetten nekik készült műsoruk is.

Egyébként két – három szereplős vásári bábjátékkal házon kívül is szoktak szerepelni. És gondolkodnak azon is, hogy fesztivál programként a jövőben esetleg óriás bábokkal az utcára vonuljanak.

(Zala-Lap, Bánfi Kati)

Tartalom megosztása: